Lapajánló: megjelent a DEja vu

2017. december 15. - 10:28 Mi az, ami összeköti a rektorhelyettest, a PG Csoportot, a regényírót, a youtubert, vagy a zenepedagógust és a legendás Tüskevár Tutajosát? A válasz egyszerű: Debrecen egyeteme.

Bár lehet, hogy a DEja vu legfrissebb, téli lapszámának szereplői közül ma már nem mindenki sorsa kapcsolódik szorosan a cívisvároshoz, mégis, évek, sőt évtizedek elteltével is szívesen emlékeznek vissza egykori alma materükre.

Pintér Ákos egyetemi tanár nyáron kapott megbízást Szilvássy Zoltán rektortól a rektorhelyettesi feladatok ellátására. A professzor – aki egyébként az intézmény alumni területéért is felelős – a lapnak elárulta: fontos, hogy a jól működő tudományterületek mellett jelentős szerepet kapjanak a megújuló mérnöki és műszaki szakok is.

Sokoldalú ember Jantyik Zsolt, akit mindenki más és más arcáról, oldaláról ismer. Egy személyben közművelődési vezető a Debreceni Művelődési Központ élén, Derecske alpolgármestere, családapa, és a PG Csoport énekese, előadóművész, dalszövegíró. De hogy melyik az igazi Jantyik Zsolt? Ez is kiderül a DEja vu lapozgatása közben.

Papp Csilla már gyermekkorában eldöntötte, hogy a Debreceni Egyetemre fog járni. Itt, az alma mater falai között ismerte meg későbbi férjét, akitől két gyermeke is született. Mára sikeres cégvezetőként és regényíróként is a maximumot hozza ki magából.

A legendás Tüskevár című film egykori Tutajosa Seregi Zoltán ma már a békéscsabai Jókai Színház igazgatója, rendezője. Nem tudott, és talán nem is akart elszakadni a családi hagyományoktól, a gyermekkori emlékektől, amikor a színházat választotta élethivatásául. Pedig egykor Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett tanári diplomát 1979-ben magyar nyelv és irodalom szakon.


Mindez csupán ajánló az olvasónak, hiszen a lapban további érdekes portrék találhatók, emellett a DEja vu-ben természetesen most is megtalálhatók a már megszokott témakörök – Karrier, Tehetségek, Érdekesség, Akikre büszkék vagyunk… – amelyeket most új rovat, a Kincsek az egyetemen színesít, amely elsőként a Rektori Tanácsterem titokzatos, hatalmas méretű festményének történetét mutatja be.

A legújabb lapszám – és természetesen a korábbiak is – olvashatók az Alumni Központ honlapján.

Sajtóiroda - BZs