FőnixFitt – sportos évkezdés

2017. december 13. - 15:37 A Debreceni Egyetem közreműködésével második alkalommal rendezik meg a sportot és mozgást népszerűsítő FőnixFitt sportparádét. A szervezők mintegy 2000 érdeklődőre számítanak a januári rendezvényen.

- A sportos életmód nagyon divatos ma Magyarországon, sokan beszélnek róla, de az a tapasztalatom, hogy kevesen csinálják. A FőnixFitt sportparádé segít abban, hogy mindenki átérezhesse, milyen jó tömegben sportolni. Fontos, hogy a városban a versenysport mellett, a tömegsportot is kiszolgáljuk – hangsúlyozta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere a rendezvény szerdai tájékoztatóján. 

A „FőnixFitt 2018” programot a Debreceni Sportcentrum Kft. és a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter január 13-án rendezi meg  a Főnix csarnokban.

A város támogatásával, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetével és a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központtal összefogva a cél az, hogy egy nagyszabású szabadidős-, és tömegsport rendezvényen keresztül népszerűsítsék a sportot, a mozgást, a testedzést, illetve hangsúlyozzák egészségmegőrző szerepét.

A Főnix Csarnokban felállított nagyszínpadon budapesti és debreceni edzők mozgatnak meg egyszerre több száz részvevőt. Az érdeklődők együtt sportolhatnak például a világ- és Európa-bajnok sportolóval, aerobik szakedzővel, Katus Attilával.  A rendezvényen a legnépszerűbb debreceni fitneszklubok, szakmai kiállítók mutatják be szolgáltatásaikat, termékeiket, lesznek workshopok, egészségügyi szűrőprogramok és életmód tanácsadás is.


- A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének munkatársai is részt vesznek a januári rendezvényen, sporttudományos témákról tartanak előadásokat egy különteremben –ismertette a sajtótájékoztatón Dékán Tamás, az MSE Klaszter Kft., az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klaszterének ügyvezetője.

A "FőnixFitt 2018" programjairól részletesen a rendezvény honlapján tájékozódhatnak. 

Sajtóiroda-CzA