A Klinikai Központ kiválóságai

2017. december 12. - 16:07 A legkiválóbb klinikai dolgozók munkáját díjazták kedden a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A kitüntetettek közül sokan már évtizedek óta állnak a betegek szolgálatában.

A Klinikai Központ betegellátásában több mint 2000 szakdolgozó végzi napi munkáját. Mindennapos erőfeszítéseikért és több évtizedes kiemelkedő, példaértékű szakmai munkájuk elismeréseként december 12-én nyolc szakdolgozó vett át kitüntetéses díszoklevelet.

- A magyar egészségügy hajója önök nélkül már rég elsüllyed volna – fogalmazott ünnepi beszédében Berényi Ervin. A Klinikai Központ elnöke elismerését fejezte ki, amiért a díjazottak a saját magánéletük, sorsuk mellett felvállalták a magyar egészségügy nehézségeit is. A kitüntetetteket arra kérte: a jövőben is segítsék a Klinikai Központ munkáját a szabályok mentén haladva, előre tekintve, minden nap jobbá téve azt az egészségügyet.

- Nagy elismerést érdemel, ha valaki húsz, harminc, sőt akár negyven évet tölt el egy munkahelyen, de még tiszteletre méltóbb, ha ezek az évtizedeket az egészségügyben tölti el, hiszen itt emberek dolgoznak az embertársaik gyógyításáért, életminőségének javításáért – mondta el Gál Mária, a Klinikai Központ ápolási és szakdolgozói alelnöke.
A 2014-ben alapított díjat és az ahhoz kapcsolódó jutalmat a Klinikai Humánpolitikai Bizottság ítéli oda nyolc olyan munkatársnak, akik az egészségügyi ellátásban kiemelkedően teljesítettek, és hozzájárultak a Klinikai Központ magas szintű, hatékony működéséhez.

A „Klinikai Központ kiváló dolgozója kitüntetés és jutalomdíj” 2017-es díjazottjai:

Erdős Ilona okleveles egészégügyi szociális munkás, Belgyógyászati Klinika B épület
Gécziné Tályai Éva műtős szakasszisztens, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Halász Lászlóné intenzív betegellátó szakápoló, Sebészeti Klinika
Kurucsóné Takács Mária mikrobiológiai szakasszisztens, Orvosi Mikrobiológia
Nagy Zoltánné gondnok, Idegsebészeti Klinika
Serfőző Mária dietetikus, Ápolási és Szakdolgozói Igazgatóság, Dietetikai Szolgálat
Tóth Lászlóné vezető asszisztens, Szemklinika
Tóthné Bélteki Anikó pulmonológus-allergológus szakasszisztens, Tüdőgyógyászati Klinika

Sajtóiroda-MM