A legjobb programozókat keresik

2017. november 30. - 15:56 Három kategóriában mintegy 180 egyetemista és középiskolás vesz részt december 3-án, vasárnap a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Regionális Programozói Csapatversenyén.

A résztvevők csapatmunkájának, algoritmikus programozói tudásának fejlesztése és összemérése, a számítógépes programozó csapatversenyek népszerűsítése a célja a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Regionális Programozói Csapatversenyének. A vasárnapi eseményen három csoportban mérhetik össze tudásukat az informatika iránt érdeklődő fiatalok: a középiskolás mezőnybe, valamint az egyetemek és főiskolák alapképzésben résztvevő hallgatói mellett nyílt kategóriába lehetett nevezni, utóbbiba a mesterképzésben tanulókat várták.

Néhány éve még csak a szomszédos megyék intézményeinek diákjai vettek részt a versenyen, ma már azonban külföldi indulók vannak.

- Egyre többen ismerik meg, egyre népszerűbb a versenyünk: Sárospatakról, Miskolcról, Egerből, Kazincbarcikáról, Szegedről és Budapestről is érkeznek diákok, valamint az elmúlt évhez hasonlóan most is több határon túli versenyző lesz: Nagyvárad, Szatmárnémeti, Nagybánya, Marosvásárhely, Kolozsvár, Csíkszereda gimnáziumai és egyetemei mellett a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumból is jönnek csapatok – sorolta Mihálydeák Tamás. Az Informatikai Kar dékánja hozzátette: a 2012-ben indult versenynek fontos szerepe van a beiskolázásban, hiszen sok középiskolás ezen keresztül ismeri meg a Debreceni Egyetemet, a jól teljesítő hallgatók pedig a rendezvényen résztvevő cégek érdeklődését kelthetik fel.

Kategóriánként az első három helyezett csapat tagjai a helyezésnek megfelelő érmet és értékes ajándékokat kapnak. Minden kategóriában a győztes csapatnak járó vándorserleget a legjobb eredményt elérő csapat iskolája tarthatja magánál 2018. szeptember 1-jéig. Ezek mellett az I. kategória első három helyezettje egyszeri ösztöndíjban részesül, amennyiben a versenyző a versenyt követő két éven belül első helyen jelentkezve felvételt nyer a Debreceni Egyetem Informatikai Karának valamely szakjára.

Bővebb információ és részletes program a verseny honlapján.

Sajtóiroda - TPL