DExpo: két nap középiskolásoknak

2017. november 20. - 16:25 „Mindenben telitalálat!” mottóval rendezi meg a Debreceni Egyetem idei nyílt napjait. A november 22-ei és 23-ai programra az intézmény iránt érdeklődő középiskolásokat várják.

 
A kétnapos esemény célja, hogy megmutassa a leendő egyetemistáknak, milyen lehetőségek várják őket, ha a Debreceni Egyetemet választják továbbtanulásuk színhelyéül.

- A mottóban jelzett „minden” a Debreceni Egyetem esetében egyben azt is jelenti, hogy az intézmény képzési profilja szinte a teljes hazai felsőoktatási kínálatot lefedi. Azt pedig, hogy a végzős középiskolások élnek is a lehetőséggel, mutatja, hogy a 2017/18-as tanévben 9 ezer elsőéves – köztük jelentős számú külföldi hallgató – kezdte meg tanulmányait az intézményben – mondta a rendezvényt ismertető sajtótájékoztatón Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes kifejtette: kiemelkedő színvonalú a képzés minősége, országosan is kimagasló a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma, erős az intézmény nemzetközi kapcsolatrendszere és pezsgő a hallgatói kulturális és sportélet.

Tavaly rekordszámú, 5410 látogatót regisztrált a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ, a szervezők a mostani eseményen is hasonló nagyságrendű érdeklődésre számítanak.

– A rendezvény legfontosabb küldetése, hogy a programkínálatnak köszönhetően a hozzánk ellátogató középiskolások első kézből kaphatnak információt, átfogó áttekintést a Debreceni Egyetemről, mindezt úgy, hogy személyre szabottan tudnak tájékozódni a lehetőségekről – hangsúlyozta Rőfi Mónika. A központ vezetője kiemelte, hogy a rendezvény keretében a karok tájékoztató előadásai mellett óralátogatáson is lehet ismerkedni a különböző képzésekkel.

Aki pedig a tanórákon kívüli elfoglaltságokra is kíváncsi, megtudhatja, mit kínál az egyetemi könyvtár, milyenek a kollégiumok, hogyan lehet az egyetem saját fejlesztésű, DExam nyelvvizsgáját letenni, milyen problémákat tudnak orvosolni a Mentálhigiénés Központban, milyen ösztöndíjak közül választhatnak a külföldi tapasztalatokra vágyók. Külön standon fogadja az érdeklődőket Debrecen városa, az egyetem Hallgatói Önkormányzata, de lesz Főépület-túra, társasjáték, DExpo-mozi, társasjáték, iTT Kutathatsz címmel Természettudományos és Mérnöki Fesztivál. Természetesen nem maradhatnak el a sportprogramok sem, és itt lesz az egyetem kabalafigurája, eDE is. Ebben az évben is menetrend szerint indulnak a Campus-buszok, amelyek abban segítenek, hogy az Egyetem tér mellett a Böszörményi és a Kassai úti campusokra is eljussanak az érdeklődők.

A programokról tájékoztatást nyújt a DExpo füzet, az iDE kiadvány pedig részletesen ismerteti az egyetem nyújtotta lehetőségeket, szolgáltatásokat, a tanulás mellett a tartalmas diákélethez szükséges valamennyi információt is.

A program november 22-én, szerdán 9 órakor kezdődik a hivatalos megnyitóval a Főépület Aulájában (Debrecen, Egyetem tér 1.).

Sajtóiroda - BZs

Dokumentumok: