Megjelent az új Egyetemi Élet

2017. november 13. - 13:03 A robotok világába, az indiánok ősi földjére, és még az amishok lakta tájakra is elkalauzolja az olvasókat az Egyetemi Élet legfrissebb száma, amely most is beszámol mindarról, ami az egyetemi sportolók háza táján történt az elmúlt napokban.

Robotok, vagy emberek? – teszi fel a kérdést írásában Boros József, aki a DE-ficit rovat cikkében azt fejtegeti, vajon a jövőben a technikai fejlődésnek köszönhetően kevesebb emberi munkaerőre lesz-e szüksége a társadalomnak? Ugyanis míg a 19. század elején az aktív keresők mintegy háromnegyede dolgozott az úgynevezett primer szektorban, addigra mára ez az arány 25% alá csökkent. Összességében a technikai fejlődés iránya és sebessége hamarosan komoly kihívások elé állítja a döntéshozókat – olvasható a cikkben.

Színes élménybeszámolót olvashatunk az Shawnee indiánokról és a tradicionális életformát fenntartó amishok életéről Kenyeres Attila, a Bölcsészettudományi Kar Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszékének oktatója tollából, aki első magyarként végezhette el az Amerikai Külügyminisztérium média- és újságíróképzését az Ohio University-n.

Már a címlapot is a sportnak szenteli az újság, a lap első oldalán Kozák Luca, a Debreceni Egyetem gátfutójának fotója köszönti az olvasókat. A sportolónővel készült interjúból az is kiderül, hogy a közelmúltban az U23-as Európa-bajnokságról bronzéremmel térhetett haza.

Emellett természetesen most is jelentkezik a lap a megszokott rövidhírekkel és beszámolókkal, többek között a mérnökképzés fejlesztéséről, az újra iskolapadba ülő szenior diákokról és az e-könyvek elérhetőségéről is.

Sajtóiroda - BZs