Elismerések az egészségügyben

2017. november 10. - 12:51 Rangos szakmai kitüntetést kapott az egészségügyben végzett magas színvonalú szakmai munkájáért a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházának főorvosa, Bálint Ágnes és a Klinikai Központ osztályvezetője, Ludman István.

A díjátadó ünnepséget november 9-én tartották Budapesten a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Semmelweis Ignác-díjat, Pro Sanitate és Batthyány-Strattmann László-díjakat, valamint Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át az egészségügy kiválóságainak.

Az eseményen Bálint Ágnes, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Bőr-és Nemibeteg Gondozó részlegvezető főorvosának az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai munkáját Pro Sanitate-díjjal ismerték el. Bálint Ágnes orvosi diplomájának megszerzése, 1989 óta a Kenézy Kórház munkatársa. 1995-ben bőrgyógyász szakképesítést szerzett, majd a gyermek bőrgyógyászat területén képezte tovább magát. 2002-ben klinikai immunológia és allergológia szakvizsgát tett. 2003-tól a Városi Bőrgondozó megbízott vezetője, majd 2011-től csoportvezető főorvosaként a szakrendelés szakmai és szervezési tevékenységét irányítja.

Ludman István, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kontrolling és Betegdokumentációs Osztály vezetője Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült az egészségügy területén végzett szakmai munkájáért. A szakember több mint 15 éve végez magas szakmai színvonalú, rendkívül eredményesen munkát a Debreceni Egyetem érdekében. 2005-ben a Betegdokumentációs Osztály osztályvezető-helyettese, majd 2012-ben osztályvezetője lett. Irányítása alatt az osztály munkatársai folyamatosan nyomon követik a betegellátás bevételeit, elkészítik finanszírozási jelentéseit, a kapcsolódó adatszolgáltatásokat és a teljesítmények elszámolását a külső egészségügyi szolgáltatókkal. Felügyelete alá tartozik az ÁNTSZ működési engedély, a finanszírozási szerződés folyamatos módosítása illetve az egészségügyi adatvédelem.

Sajtóiroda-MM

Fotó:MTI