Bravúros győzelmek

2017. november 06. - 13:02 A DEAC férfi kosarasai és kézilabdázói is legyőzték esélyesebbnek tartott ellenfelüket a hétvégén. Ismét nyert a listavezető megye II-es focicsapat, az NB III-ban szereplő együttes viszont sorozatban ötödik meccsét veszítette el.

Labdarúgás
NB III – Hullámvölgyben a DEAC

Az MTK ragadta magához a kezdeményezést, a DEAC sokat hibázott mezőnyben, és, ha hozzájuk is került a labda, azt azonnal el is vesztették. Az MTK II. a 26. percben Szabó Dominik révén megszerezte a vezetést. A második félidőben cserékkel igyekezett Sáfár László felrázni a csapatát, de ez sem segített. A hetvenötödik percben Szuhodovszki Soma fejjel volt eredményes, ezzel kialakította a 2-0-s végeredményt. Sorozatban ötödik vereségével az abszolút kieső, tizennegyedik helyre csúszott vissza a DEAC.

MTK Budapest II-DEAC 2-0
Gól: Szabó, Szuhodovszki

Megye I – Egy pontot szerzett a DASE

Hajdúszoboszlón a tabella nyolcadik és kilencedik helyezettje találkozott egymással. A DASE jó formában várta a mérkőzés, hiszen legutóbbi négy bajnokiját megnyerte. A debreceniek kezdtek jobban, 2-0-ra is vezettek. Az utolsó tíz percet azonban nem bírta a DASE, a szoboszlóiak 2 gólt is szereztek, és otthon tartottak egy pontot. A DASE így maradt a tabella nyolcadik helyén.

Hajdúszoboszlói SE –DASE 2-2
Gól:Kereki, Éder ill. Kiss, Fogarasi

Megye II – Hazai győzelem
Nem tud hibázni Katona László alakulata a megyei másodosztályban. Ezúttal Hajdúszovát gárdáját győzték le hazai pályán 5-3-ra. A DEAC irányított végig, és egy percig sem volt kérdés, hogy otthon tartják a három pontot. A DEAC II tizenkét fordulót követően hat ponttal vezeti a tabellát.

DEAC II - Hajdúszováti SE 5-3
Gól: Csák (3), Hetrovics, Lévai ill. Lakatos (2), Major

Férfi kosárlabda – Megverte a DEAC a Kaposvárt

Elképesztő győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a bajnokság 7. fordulójában Kaposváron. Három negyeden keresztül egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt szerezni, de öt perccel a vége előtt az extázisban játszó DEAC Armwood és Jones találataival kilenc ponttal meglépett, majd Farkas Attila újabb hárompontosával már kétszámjegyű különbséggel vezetett (57-69). Az utolsó percben okosan játszott az idővel a cívisvárosi alakulat, így hatalmas meglepetésre idegenben győzték le a jóval esélyesebb Kaposvárt.

Kaposvári KK – DEAC 69-75

Női kosárlabda – Kikapott a női csapat 
A női kosárlabdacsapat a Nyíregyházi Kosársuli ellen játszott szombaton idegenben. A hazaiak 30 ponttal voltak jobbak a debrecenieknél.

Nyíregyházi Kosársuli – DEAC DSI 82-52

Kézilabda – Bravúros győzelem a listavezető ellen

Az NB1/B-s férfi kézilabda bajnokság 7. fordulójában az eddig minden mérkőzését megnyerő, listavezető Békés-Drén KC látogatott Debrecenbe. A DEAC az előző három körben nem talált legyőzőre, de most a több volt NB1-es játékost is felvonultató, rutinosabb békésiek voltak az esélyesebbek. Nagy meglepetésre azonban az első játékrész végére már a debreceniek vezettek 16-11-re. A második félidőben a Békés nem tudott felzárkózni, a DEAC 30-23-ra megnyerte a mérkőzést. A bravúros siker után a DEAC a 8 meccsen szerzett 9 pontjával a tabella 4. helyén áll.

DEAC – Békés-Drén KC 30-23

Röplabda – Vereség Fehérváron
A DEAC NB 1-es férfi röplabdacsapata vasárnap Székesfehérváron lépett pályára a MÁV Előre együttese ellen. A debreceniek négy játszmában kaptak ki a vendéglátóktól.
- Tartalékosan utaztunk Székesfehérvárra, és a második játszma után fejben elfáradtunk. Ellenfelünk nagy akarattal, erőtől duzzadó játékkal őrölt fel minket. Gratulálok nekik. Jelenlegi helyzetünkben a szettgyőzelem is sikernek számít. Bízunk az eredményesebb folytatásban – nyilatkozta a mérkőzés után a debreceni vezetőedző, Fodor Antal. 

Székesfehérvári MÁV Előre SC – DEAC 3:1

DEAC/Sajtóiroda