Nem bírt a DEAC a bajnokesélyessel

2017. október 30. - 13:21 Nagyarányú, 40 pontos vereséget szenvedtek az Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának férfi kosarasai a Körmendtől. A kézilabdacsapat idegenben döntetlent játszott, a futsalosok megszerezték első győzelmüket, az NB III-as focicsapat viszont ismét kikapott.

Labdarúgás
NB III – Kikapott a listavezetőtől a DEAC

A keleti csoport listavezetője, a veretlen Monor SE látogatott a Debrecenbe az NB III tizenkettedik fordulójában. A debreceni Nagy Dávid és Sütő Balázs sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Bár jól kezdett, de az első félidő hajráját nem bírta a DEAC, és az addig szervezetten védekező hazaiak gyorsan kétgólos hátrányba kerültek. A második játékrészben a debrecenieknek több helyzete is volt, de gólt nem szereztek, a monoriak viszont igen: a vendégek a 93. percben állították be a 3-0-s végeredményt. A DEAC zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, és ismét csúszott egy helyet lefelé a tabellán, már a tizenkettedik.
DEAC –Monori SE 0-3
Gól: Nagy, Tóth, Balogh

Megye I – Újabb győzelem
Egymás után a negyedik győzelmét aratta a DASE a hétvégén, és ezzel feljött a megyei első osztály nyolcadik helyére. Vasárnap a tabella utolsó előtti helyen álló Hajdúdorogot győzték le simán, 7-3-ra hazai pályán.
DASE-Hajdúdorog SE 7-3
Gól: Rácz, Németh (2),Sütő, Barcza, Gellérfi, Fogarasi ill. Juhász, Pogácsás, Kelemen

Megye II – Nőtt a DEAC II. előnye
Idegenben 5-3-ra győzte le a hetedik Földest a DEAC II a bajnokság tizenegyedik fordulójában. A DEAC öröme duplázódott a hétvégén, ugyanis a bajnoki üldöző Nagyrábé hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett a Bárándtól, így a DEAC előnye hat pontra nőtt.
Földes KSE-DEAC II. 3-5
Gól: Nagy, Vincze, Bakonyi ill. Kiss (öngól), Csák (2), Rácsai, Papp

Férfi kosárlabda – Súlyos vereség a bajnokesélyestől
A sérült Dallas Lauderdale próbajátéka után a DEAC elköszönt az amerikai centertől, így újra három légióssal állt fel a csapat, és az eltiltását töltő Kósa Tamásra sem számíthatott Berényi Sándor a Körmend elleni hazai meccsen. Az első játékrészben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám hamar kétszámjegyűre nőtt a különbség a két csapat között. Hiába zárkóztak Molnár Andrásék, a körmendiek veszélyes támadásait nem tudták megállítani.

Hihetetlenül látványos kosárlabdát láthatott a csarnokot teljesen megtöltő közönség. A nagyszünet után a DEAC-nak szinte semmi sem sikerült, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A végén Csorvási Milán kosarával a száz pontos határt is átlépték a vasiak, a hazaiak egyetlen örömét a fiatal Tóth Bence első NBI A-csoportos pontjai jelenthették. Az Egis Körmend végül 40 ponttal nyert az Oláh Gábor utcán.
DEAC – Egis Körmend 70-110

Férfi kézilabda - Fontos pont Lajosmizséről
Értékes döntetlent játszott a DEAC férfi kézilabdacsapata Lajosmizsén, az NB I/B utolsó őszi fordulójából előrehozott mérkőzésen. Többször is vezetett a DEAC, de az első 30 perc egygólos hazai előnnyel ért véget. A második félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 3 gólos előnybe került a lajosmizsei gárda. A debreceniek azonban nem adták fel: Bíró Ádám magabiztosan értékesítette a heteseket, átlövésekből is betalált, Dobos Balázs is fontos pillanatokban szerzett gólokat, és hétmétereseket harcolt ki. A vége 28-28-as döntetlen lett. A DEAC ezzel, 7 meccs után a tabella 4. helyén áll.
Mizse KC - DEAC 27-27

Férfi röplabda – Vereség a Szolnok ellen
Három játszmában kapott ki a DEAC NB I-es férfi röplabdacsapata a Szolnok ellen hazai pályán.
-Összességében a Szolnok megérdemelte a győzelmet. Nem játszottunk rosszul, nem játszottunk alárendelt szerepet. Mi még keressük a csapatunkat, és bízom benne, hogy tovább tudunk javulni – mondta a meccs után a DEAC edzője, Fodor Antal.
DEAC – Szolnoki Röplabda Akadémia 0-3

Női röplabda – Kikapott a női csapat
A DEAC női röplabdásai a vasárnapi NB II-es meccsen hazai pályán kaptak ki a Diósgyőrtől 3-0-ra, de ha pontosabban játszanak, szettet vagy szetteket is nyerhettek volna erősebb riválisunkkal szemben.
DEAC - DVTK 0-3

Futsal – Megvan az első győzelem

Az FTC ellen idegenben nyert a DEAC futsalcsapata. A végig kiválóan védekező debreceniek győztes gólját Kántor szerezte a mérkőzés a 38. percében. A DEAC hétfőn 18 órától a még nyeretlen Bőnyt fogadja a DESOK-ban.
FTC-Futsal Fisher Klíma - DEAC 0-1

Floorball – Újabb győzelem
Az utolsó harmadban fordítva 4-2-re nyert a DEAC floorball csapata a Szeged ellen idegenben, az OB II 5. fordulójában.
SZTE EHÖK SE - DEAC- 2-4

DEAC/Sajtóiroda