Középpontban az emberi jogok

2017. október 26. - 13:44 Három nemzet diákjainak mutatták meg a Balásházy tanulói, mit jelentenek a magyaroknak az emberi jogok. Az egyhetes nemzetközi találkozót az Erasmus+ Stratégiai Partnerségek program keretébe rendezte az egyetem gyakorlóiskolája.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma partnerként vesz részt a "Prejudice Conscience -Diversity and Empowerment" című projektben, melynek célja, hogy felhívják a résztvevők és a partneriskolák tanulóinak figyelmét az emberi jogokra, érzékenyítsék a diákokat a diszkriminációra a múltban és a jelenben.

A pallagi intézmény adott otthont október 14-től 21-ig a program negyedik találkozójának, amelyre Németországból, Bulgáriából és Törökországból tizennyolc diák és hat tanár érkezett.

Az egyhetes rendezvény során a résztvevők Budapesten meglátogatták többek között a Dohány utcai Zsinagógát és a Terror Házát, hogy a diákok átérezzék a projekttéma jelentőségét. A diákok látogatást tettek a Debreceni Egyetemen is, ahol megismerkedhettek az intézmény történetével és jelenével. A hivatalos programot a külföldi csoport körében nagyon népszerű hortobágyi kirándulás is gazdagította.

Sajtóiroda
Fotók: Seres Dávid Bence