Idegenben is győztek a kosarasok

2017. október 24. - 13:51 Megszerezte első idegenbeli győzelmét a DEAC férfi kosárlabdacsapata az első osztályban. A floorballosok is nyertek Törökbálinton, a kézilabdázók döntetlent játszottak Törökszentmiklóson, míg a futsal és az NBIII-as focicsapat kikapott a hétvégén.

Labdarúgás
NBIII - Vereség Nyírbátorban

Zsinórban harmadik meccsét veszítette el a DEAC. Sáfár László együttese a hétvégén Nyírbátorban kapott ki 3-1-re. A hazaiak a huszonhetedik percben szerezték meg a vezetést, Tóth Márk büntetőből lőtt góljával. Az első félidő utolsó perceiben a DEAC is betalált, Csörgő Krisztián volt eredményes. A debreceniek azonban csak egy percig örülhettek a döntetlennek, a középkezdés után ugyanis újabb hazai gól született. A Nyírbátor - kihasználva rutinját - végig irányította a mérkőzést, a nyolcvanadik percben Szabó Roland góljával pedig bebiztosította a győzelmet. A DEAC vereségével újabb pozíciót rontott a tabellán, és a tizedik helyre csúszott vissza.
Nyírbátori FC - DEAC 3-1
Gól: Tóth, Hornyák, Szabó, ill. Csörgő

 

Megye I - Ismét győzött a DASE
Dér Istvánék ezúttal a Téglás otthonából hozták el a három pontot. A hazaiak szereztek vezetést az első félidőben, de a második játékrészben a debreceniek Sütő Balázs és Lengyel István góljaival megfordították a találkozót.  A Téglás továbbra is pont nélkül kullog a megyei I. osztály utolsó helyén, míg a DASE győzelmének köszönhetően megerősítette helyét a középmezőnyben.
Téglási VSE - DASE 1-2
Gól: Danó, ill. Sütő, Lengyel

 

Megye II - Nyolc gólt rúgott a DEAC II.
Nagyon sima, 8-1-es győzelmet arattak Molnár Mártonék a Konyár ellen hazai pályán.  Az egyetemi csapat már az első félidőben hat gólt szerzett. Csák Zsolt mesterhármast szerzett, amivel átvette a vezetést a góllövőlistán, Molnár Márton duplázott, míg Köstner Tamás, Rácsai Lajos és Lévai Ádám egyszer volt eredményes. A DEAC II. tíz forduló után továbbra is a tabella élén áll.
DEAC II. - Konyári SE 8-1
Gól: Csák (3), Molnár (2), Köstner, Lévai, Rácsai ill. Lakatos

 

Férfi kosárlabda - Fontos mérkőzést nyert meg a DEAC 

Berényi Sándor alakulata az első perceket leszámítva végig vezetett a nagy rivális MAFC otthonában, és a helyenként akadozó játék ellenére ötpontos sikert aratott a fővárosban. A mérkőzés elején a hazaiak Davis vezérletével 10-2-re elhúztak ugyan, de a DEAC Lilov kosaraival gyorsan felzárkózott, majd Molnár András hárompontosával átvette a vezetést, amit már nem is engedett ki a kezéből. Hiába küzdött becsülettel a MAFC, az egész mérkőzésen klasszis teljesítményt nyújtó Molnár triplájával másfél perccel a lefújás előtt gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A DEAC így megszerezte története első idegenbeli győzelmét az első osztályban, és nem kis meglepetésre 3-2-es mérleggel kezdte a szezont.
MAFC – DEAC  70-75

 

Női kosárlabda- 28 pontos vereség
A női kosarasok pénteken a TFSE vendégeként léptek pályára az Amatőr Női NB piros csoportjában. Az esélyesebb budapestiek 28 ponttal, 74-46-ra nyerték a mérkőzést.
TFSE-DEAC-DSI 74-46
 

 

Férfi kézilabda – Értékes pont idegenből
Harmadik idegenbeli mérkőzésén megszerezte első pontját a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B hatodik fordulójában, a Törökszentmiklós vendégeként.  Az első félidő végén a hazaiak 14-11-re vezettek, és a második harminc perc is egy Székács találattal kezdődött, de ezután sorozatban 4 gólt szerzett a Debreceni Egyetem együttese. A mérkőzésen felváltva vezettek a hazaiak és a vendégek, de a győzelmet egyik csapat sem tudta megszerezni, 26-26-os döntetlennel zárult a találkozó. A DEAC rendkívül értékes pontot szerezve jelenleg a hatodik a tabellán.
Törökszentmiklósi Székács- DEAC 26-26

 

Férfi futsal - Vereség a megyei rangadón

Az élvonalbeli futsal bajnokság 3. fordulójában a bajnokesélyes Berettyóújfaluval csapott össze az újonc DEAC a DESOK-ban. Az élvezetes meccsen a légiósaival felállt vendégek érvényesítették a papírformát az egyébként összeszedetten játszó hazaiak ellen, és 6 gólos különbséggel nyertek. 
DEAC - MVFC-Berettyóújfalu 1-7 

 

Floorball- A DEAC legyőzte a Titánokat
A debreceni floorballosok szombaton a Phoenix Titans otthonában, Törökbálinton 8-4-re győztek. Eddig minden meccsen gólt szerzett Okos Csanád, Pál Lóránt és Dégi Gergely, a gólszerzők közé most feliratkozott Füzesi Csaba és Nagy Máté is. A DEAC mindhárom mérkőzését megnyerve az első helyen áll az OB II-es tabellán.
Phoenix Titans – DEAC 4:8 

 

Férfi röplabda - Kikapott a DEAC

Az NB 1-es férfi röplabdacsapat pénteken a Pénzügyőr SE vendégeként lépett pályára Budapesten. A sereghajtó debreceniek 3-0-ra kaptak ki a Kőér utcában.
- Az erőviszonyok alapján nem számítottunk győzelemre. Volt ugyan több  szép labdamenetünk, de a hazaiak többnyire érvényesíteni tudták magassági fölényüket - nyilatkozta a meccs után Fodor Antal, a DEAC edzője.
Pénzügyőr – DEAC 3:0

 

DEAC/Sajtóiroda