Történelmi győzelem a kosarasoknál

2017. október 09. - 14:46 A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának férfi kosarasai nagy meglepetésre megverték a paksiakat hazai közönség előtt. A focicsapatoknak már nem ment ilyen jól, csak a DASE nyerte meg a bajnoki meccsét.

Labdarúgás
NB III - Kikapott a DEAC

A hétvégén a DEAC Cigándra utazott az NB III kilencedik fordulójában. A komoly NB II-es és NB III-as múlttal rendelkező hazaiak számítottak a meccs esélyesének, amely NB III-as iramot és színvonalat hozott. A DEAC ezúttal nem játszott olyan összeszedetten és pontosan,  mint az elmúlt mérkőzésein, így a Cigánd végül megérdemelt 2-0-s győzelmet aratott.

A hazaiak a második félidőben lépték le a debreceni egyetemistákat, akik bő hatvan percig tartották a 0-0-át. A hatvanaötödik percben a Nyíregyháza Spartacustól kölcsönben lévő Ötvös Bence talált be, majd a hetvenhetedikben Szőllősi Ferenc zörgette meg Csúri Bence hálóját, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény. A Cigánd győzelmével helyet cserélt a két csapat, a DEAC visszacsúszott az NB III keleti csoportjának nyolcadik helyére.
Cigánd SE-DEAC 2-0
Gól:Ötvös, Szőllősi 

Megye I. - Négy vereség után nyert a DASE  

A DASE a Hosszúpályi ellen aratott 2-1-es győzelmet idegenben a megyei I. osztály kilencedik fordulójában. A hazaiak szerezték meg a vezetést a mérkőzés harmincadik percében, de a DASE nagyot küzdve megfordította a találkozót. Az első félidőben Gellérfi Sándor, majd a másodikban Szalóczi Zoltán volt eredményes. Ezzel a DASE megszerezte a három bajnoki pontot Hosszúpályiban. Győzelmükkel Dér Istvánék 13. helyen állnak a tabellán.
Hosszúpályi-DASE 1-2
Gól:Rostás ill. Gellérfi, Szalóczi

Megye II. -Megszakadt a DEAC II. sikersorozata 

A DEAC II Püspökladányban 3-1-re kikapott ki a megye II. déli csoportjának nyolcadik fordulójában. Ezzel véget ért a debreceni csapat hétmérkőzéses győzelmi szériája. A hazaiak mindent összevetve megérdemelten nyertek a körülményekhez nehezen alkalmazkodó debreceniek ellen. Az egyetemista csapat gólját Tar Gergő szerezte. A vereség ellenére maradt a tabella élén a DEAC II.,  előnye azonban három pontra olvadt a második helyezett Nagyrábéval szemben.
Püspökladányi LE-DEAC II. 3-1
Gól: Danka, Varga, Baranyai ill. Tar  

Kosárlabda – Történelmi siker

Óriási meglepetésre tizennyolc pontos sporttörténelmi győzelmet aratott a DEAC az Atomerőmű SE ellen.  Berényi Sándor tanítványai döntetlen első negyed után folyamatosan növelték a különbséget, és parádés dobóformát mutatva végül magabiztosan győzték le jóval esélyesebb ellenfelüket. Az utolsó perceket gyakorlatilag vastaps kíséretében játszhatta végig a DEAC, és hatalmas meglepetésre végül meggyőző különbséggel szerezték meg történetük első A-csoportos győzelmét.
DEAC – Atomerőmű SE 87-69

Kézilabda - Vereség a megyei rangadón

A Balmazújváros-DEAC mérkőzés első negyedórájában felváltva estek a gólok. A 15. perctől azonban ritmust váltott, és a 23. percben már 11-6-ra vezetett a tavaly még az első osztályban szereplő Újváros. A szünet előtt, Pál és Erdős átlövései után a DEAC 2 gólra ledolgozta a hátrányát. A második félidőben folytatta a kapaszkodást a DEAC, sőt 15 perccel a vége előtt már a debreceniek vezettek. Ezután zsinórban 4 gólt szerzett az Újváros, izgalmas volt a végjáték, de a hazaiak érvényesítették a papírformát, és megszerezték a győzelmet.
Balmazújvárosi KK - DEAC 25-23
 

Futsal- Kikapott az újonc Veszprémben

Veszprémbe látogatott a DEAC férfi futsalcsapata az NB 1 második fordulójában. Az első félidőben mindkét gárda csak helyzetekig jutott,  a hazaiak a mérkőzés 34. percében szerezték meg a vezetést. A debreceniek a lefújás előtt 3 perccel egyenlítettek, de a veszprémi támadásából is gól született.  A DEAC  mindent megpróbált, a végjátékban a kapusukat is lehozták, és öt a négy ellen támadtak, de ez sem volt elég. Az utolsó percben ismét betalált a Veszprém,  beállítva a 3-1-es végeredményt.
1. FC Veszprém-DEAC 3-1

DEAC/Sajtóiroda