Rangadók előtt a DEAC csapatai

2017. október 06. - 12:09 A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának felnőtt csapatai ismét a bajnoki pontokért küzdenek a hétvégén. A férfi kosarasok a Paksot fogadják, a kézilabdázók megyei rangadót játszanak Balmazújvároson, és a focicsapatok is idegenbe utaznak a győzelemért.

Labdarúgás

Megye II. – Nehéz meccs előtt a DEAC II. 

A DEAC második csapata a negyedik helyen álló Püspökladányhoz látogat. A debreceni gárda győzelmi szériája hét mérkőzés óta tart, és továbbra is toronymagasan vezetik a Megyei másodosztály déli csoportjának tabelláját. A Püspökladány - DEAC II. mérkőzést szombaton 14 órától rendezik.

Megye I. – Elkezdheti a pontgyűjtést a DASE

A DASE az elmúlt négy mérkőzésén vereséget szenvedett, és továbbra is a Megye I. kiesőzónájának közelében tanyázik. Vasárnap ahhoz a Hosszúpályihoz látogatnak, akik az előző fordulóban 17-0-s vereséget szenvedtek. A mérkőzést vasárnap 14 órától rendezik a Hosszúpályi Városi Sportpályán.

NB III. – Cigándon bizonyíthat a DEAC

Nagy lendületet és kellő önbizalmat adhatott a csapat számára az előző fordulóban elért 3-2-es győzelem a Tiszaújváros ellen. Ezúttal az NB III-ban rutinosnak számító Cigánd otthonában bizonyíthatnak az egyetemisták. Nagy Zoltán eltiltását követően visszatérhet, így a rutinos védekező játékos is bevethető. A Cigánd nyolc fordulót követően a hetedik helyen áll, míg a DEAC az ötödik pozíciót foglalja el. A mérkőzést vasárnap 15 órától rendezik a Cigándi Városi Stadionban.

Férfi kézilabda- Megyei rangadó előtt a DEAC

Az NB I/B-s férfi kézilabdabajnokság 4. fordulójában a tabella hatodik helyén álló DEAC, a kilencedik Balmazújvárosi KK-hoz látogat. Bár hazai pályán a feljutásra is esélyesnek tartott újvárosiak a mérkőzés esélyesei, a fiúk biztosan nem feltett kézzel lépnek pályára a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson. A DEAC jó formában, egy magabiztos győzelem és egy „küzdős” döntetlen után várja a megyei rangadót. Szabó Csaba edző a hétvégén biztosan nem számíthat az orrműtét után lábadozó Mucza Norbertre és a térdműtétre váró Sugár Bencére.

Férfi kosárlabda – A Paksot fogadja a DEAC

A Szeged elleni hazai vereség után a bombaerős Atomerőmű SE csapatát fogadja az újonc DEAC az NBI A-csoportjának 2. fordulójában, szombaton 17 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A sérülések miatt továbbra sincs könnyű helyzetben a hajdúsági csapat.

- Teljes kerettel sem mi lennénk a találkozó esélyesei, de nekünk első sorban most saját magunkkal kell foglalkoznunk. Kielemeztük a Szeged elleni meccset, igyekszünk kijavítani a hibákat. Sokkal felszabadultabban és pontosabban kell játszanunk, és akkor a Paksnak is okozhatunk kellemetlen perceket, szeretnénk, ha borulna a papírforma –nyilatkozta Velkey János a debreceniek játékosa.

Női kosárlabda- Bíznak a sikeres folytatásban

Győzelemmel kezdte a szezont a DEAC női csapata az Amatőr női NBI Piros csoportjában. A Kovács-csapat hat ponttal nyert a Kecskemét ellen. A lányok a következő fordulóban, szombaton 17 órától Budapesten a Csata Diáksport Egyesület ellen lépnek pályára. 

Férfi futsal – Veszprémben folytatja a DEAC

A férfi futsal NB 1 első fordulójában a DEAC 5-3-ra kikapott a Nyírgyulaj gárdájától. Az egyetemi csapat a következő fordulóban, október 9-én, hétfőn 18.30-tól a Veszprém vendégeként lép pályára.

- Küzdelem lesz! A védekezésünkkel elégedett voltam legutóbb, támadásban kell fejlődni, ez a héten a fő csapásirány! Szeretném már ezt Veszprémben viszontlátni – mondta Elek Gergő, a debreceniek edzője.

Női futsal – Vereség Újfehértón

A DEAC női futsalcsapata már csütörtökön pályára lépett. A lányoknak a Csömör elleni hazai vereség után, második bajnoki meccsükön sem sikerült nyerni, a Nyírség NSC gárdájától 7-6-ra kaptak ki Újfehértón.

DEAC/Sajtóiroda