Láss világot a Debreceni Egyetemen!

2017. október 05. - 09:49 Huszonnégy szakmai- és külföldi ösztöndíjakkal foglalkozó, valamint önkéntes programokat kínáló szervezet segített tájékozódni a külföldi lehetőségekről a Külügyi Börzén, amelyet közösen rendezett a Nemzetközi Iroda és a Hallgatói Önkormányzat Külügyi Bizottsága.

- Bízom benne, hogy a rendezvény segíteni fogja a hallgatókat a mobilitási lehetőségek közötti tájékozódásban. A kiállítókkal együttműködve remélem, sikerül még népszerűbbé tenni a külföldi ösztöndíjakat, gyakorlatokat és részképzéseket – foglalta össze megnyitójában a kiállítás célját Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

- A 2017-es év jelentős az Erasmus+ program szempontjából, amelyben a plusz azt jelenti, hogy már nem csak az Európai Unió országaiba mehetnek a hallgatók és oktatók. Kitárult a világ: az egyetem bármely partnerországába eljuthatnak a pályázók – hangsúlyozta az Erasmus mobilitási program változásait Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

- A Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága azért dolgozik, hogy hallgatótársainkat tájékoztassuk az ösztöndíjakról, szakmai- és gyakorlati programokról. Hiszünk abban, hogy azok, akik élnek ezekkel a lehetőségekkel később nagyobb eséllyel indulhatnak majd a munkaerőpiacon – summázta a törekvéseiket Kiss Petra, a bizottság elnöke.

Akik végigjárták a külföldi lehetőségek expóját és útlevelükben összegyűjtötték a kiállítók pecsétjeit értékes nyereményekkel, ajándéktárgyakkal gazdagodhattak, amellett, hogy megtalálhatták a választ arra a kérdésre: mi a jobb, menni, vagy maradni?

Részletek:
http://dehok.unideb.hu/hu/hallgatoi-hirek/lass-vilagot-a-debreceni-egyet...