Szenior Egyetem Debrecenben

2017. október 04. - 15:15 Gyógyszerkutatások, földrengés- és katasztrófa-előrejelzés, középkori mindennapok, élelmiszerbiztonság – a legfrissebb tudományos eredményekkel gazdagodhatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem októberben induló kurzusán.

A Debreceni Egyetem év elején indult ötéves programja hozzájárul a magyar felsőoktatás teljesítményének fokozásához, és növeli a felsőfokú vagy annak megfelelő végzettséggel rendelkezők arányát. A kezdeményezés az intézmény harmadik missziós tevékenységéhez igazodva a tudományok, új ismeretek iránt érdeklődők számára is fejlődési lehetőséget nyújt.

- A projekt keretében elkészülő új digitális és e-learning tananyagok versenyképes tudást biztosítanak, és könnyebben elérhetők a hallgatók számára, emellett hozzájárulnak az egyetemi oktatás mellett a felnőttképzés más formáinak kiszolgálásához, ezzel támogatva az Európai Unió „Lifelong learning” célkitűzéseit – hangsúlyozta Bartha Elek rektorhelyettes a projekt szerdai sajtótájékoztatóján.

„A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című projekt részeként a Szenior Egyetem elnevezésű alprogram azok számra is elérhetővé teszi az oktatás és a kutatás terén felhalmozott évszázados tudást, akik már nem szeretnének újabb végzettséget szerezni, de szívesen fejlesztenék tudásukat a tudomány, a technika, a művészetek mai eredményei, érdekességei köréből. A két féléves ingyenes képzési program az őszi és a tavaszi szemeszterben egyaránt 6-6 érdekes előadást foglal magába.

- Tekintettel arra, hogy a Debreceni Egyetem hazánk legnagyobb képzési palettájával rendelkező felsőoktatási intézménye, a tudományok igen széles spektrumát lefedik majd az előadások. Az őszi félév programjában szerepel többek között a gyógyszerkutatások, a földrengés- és katasztrófa előrejelzés, a középkori mindennapok, valamint az élelmiszerbiztonság témakörébe tartozó előadás. Az első rendezvényen Szilvássy Zoltán rektor beszél a Debreceni Egyetem tudományban és a régió tudományos együttműködési hálózatainak kialakításában betöltött szerepéről október 20-án, 16 órakor az egyetem Főépületében – részletezte Pósán László, egyetemi docens, a Szenior Egyetem szakmai vezetője.

A képzés végén a hallgatók tanúsítványt kapnak. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet postai úton, illetve elektronikus formában regisztrációs űrlap kitöltésével, amely ide kattintva letölthető, de akár személyesen az előadás napján a helyszínen is.

Sajtóiroda - TB