Határtalan lehetőség: Erasmus+

2017. október 03. - 13:58 Csaknem 170 egyetemi oktató-dolgozó nyújtotta be pályázatát a most zárult Erasmus+ pályázati felhívásra. A hallgatók számára azonban továbbra is nyitott a lehetőség, hiszen még lehet jelentkezni külföldi tanulmányi ösztöndíjra és szakmai gyakorlatra egyaránt.

A Debreceni Egyetem 80 ezer eurót nyert uniós forrásból a Tempus Közalapítvány pályázatán kifejezetten oktatói-munkatársi mobilitások megvalósítására.

- A pályázók elsősorban az Európai Unió országaiban szeretnének hosszabb-rövidebb időt eltölteni, jellemzően 2 napos-egyhetes oktatási kurzusok tartásával. Az egyetemi dolgozók pedig inkább tanulmányutakra igénylik a támogatást – mondta az unideb.hu portálnak Jánosy Orsolya.

A Nemzetközi Iroda vezetője hangsúlyozta: sajnos a rendelkezésre álló keretösszeg nem teszi lehetővé hosszabb időtartam támogatását, de így szinte valamennyi pályázó támogatásban részesülhet. A karok közül a Bölcsészettudományi, valamint a Gazdaságtudományi Kar oktatói gárdája, a munkatársi jelentkezők között pedig az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár dolgozói bizonyultak a „legaktívabbnak”.

Bár az oktatói-dolgozói pályázat szeptember 30-án lezárult, a hallgatók számára továbbra is nyitottak a külföldi lehetőségek.

- Várjuk a jelentkezéseket a 2017/18-as tanév 2. félévére az Erasmus+ és Campus Mundi pályázatokra egyaránt, hiszen a Debreceni Egyetem beiratkozott hallgatói számára - alap-, mester-, osztatlan, doktori és felsőfokú szakképzés, nappali és levelező képzésen egyaránt – nyitva áll a lehetőség, hogy akár egy évet is külföldi tanulmányokkal töltsenek – emelte ki Gara Péter. Az úti cél az Erasmus+ programban elsősorban uniós ország lehet, de a Campus Mundi program támogatást nyújt Európán kívüli mobilitásokhoz is – tette hozzá az intézményi koordinátor.

Hallgatói pályázat: http://mobi.unideb.hu/node/10587/lightbox2

Ha valaki nem tanulmányi, hanem szakmai gyakorlatszerzési céllal utazna, ugyancsak pályázhat, akár 2-12 hónapos támogatásra a világ bármely országába.

Hallgatói szakmai gyakorlati pályázat: http://mobi.unideb.hu/node/10571/lightbox2
Jelentkezési felület: https://outgoing.mobi.unideb.hu/

Aki pedig itthon szeretne tájékozódni, további információhoz juthat a külföldi ösztöndíjakról, szakmai gyakorlati, nyelvtanulási, táborozási, vagy akár nyári munkalehetőségekről, ha ellátogat a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodája és a DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottság közös rendezvényére, a Külügyi Börzére.

Időpont: 2017. október 4. (szerda) 9 óra
Helyszín: Debreceni Egyetem Főépület I. emelet (Debrecen, Egyetem tér 1.)

Sajtóiroda - BZs

Dokumentumok: