Új ágyakat kaptak a beteg gyerekek

2017. szeptember 28. - 08:40 Speciális gyermekágyakkal és anya-pihenő székekkel gazdagodott szerdán a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyermekhematológiai-onkológiai részlege.

Egy jótékonysági divatbemutatón gyűlt össze az a 630 ezer forint, amelyből a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány két betegágyat és két pihenőszéket vásárolt a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának. Az új bútorokkal a klinika gyermekhematológiai-onkológiai részlegén rendeztek be egy kórtermet, melyet szeptember 27-én adtak át.

- Az ajándékba kapott két professzionális betegágy megfelel azoknak a speciális feltételeknek, amelyekre egy kórházban szükség van. Azon túl, hogy a beteg gyermek kényelmesen fekszik rajta, véd a felfekvések ellen, dönthetőek, biztonságosak, és szükség szerint úgy alakíthatóak, hogy az orvosok, nővérek hozzáférjenek a beteg kisgyerekhez – mondta az adományátadón Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai Onkológiai Tanszékének vezetője.

A két gyermekágy és a mellettük helyet kapó anya-pihenő székek beszerzéséhez szükséges összeg egy májusi, budapesti jótékonysági divatbemutató adományaiból és két nagyobb felajánlásból gyűlt össze. Az esemény Örvendi Cintia, a Magyarország Szépe 2017-es verseny döntősének ötlete alapján valósult meg.

- Célom, hogy jövőbe több hasonló kezdeményezést indítsak útjára, és minél több pénzadományt gyűjtsek a Debreceni Egyetem alapítványa számára – fogalmazott Örvendi Cintia, aki egy évig a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány arca lesz, ezzel is támogatva a szervezetet.

Sajtóiroda-MM