Debreceni elmélet - amerikai tananyag

2017. szeptember 18. - 13:16 Az Amerikai Egyesült Államokban is oktatják a Debreceni Egyetem tanárának elméletét. Fuxreiter Mónika fehérjekutatással kapcsolatos előadásait az USA-ban tananyagként akkreditálták.

A világ vezető fehérjekutatóinak „Protein Folding, Aggregation and Design” sorozatában, a Harvard, az MIT és a Cambridge-i Egyetem oktatói mellett Fuxreiter Mónika, a Debreceni Egyetem Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet, MTA-DE Fehérjedinamikai kutatócsoport munkatársa is tart előadást „Fuzzy protein theory for disordered proteins” címmel.


- A Henry Stewart Talks angol kiadó által megjelentetett internetes előadássorozat a fehérjék működéséről alkotott modern képet mutatja be, amelyet a tankönyvek némi lemaradással tudnak csak követni. Az itt elhangzott előadásokat USA-ban tananyagként akkreditálták. Ennek keretében a fuzzy komplexek elméletét is tanítani fogják az amerikai egyetemeken – tájékoztatta az unideb.hu portált Fuxreiter Mónika.


Fuxreiter Mónika előadása és a teljes sorozat a Debreceni Egyetem oktatói és hallgatói számára is ingyenesen is hozzáférhetők az interneten.

Bővebb információ: http://mta.hu/tudomany_hirei/egyetemi-tananyag-lett-az-usa-ban-a-magyar-...

Sajtóiroda