Hétvégi győzelmek

2017. szeptember 04. - 15:37 A múlt heti vereség után javítani tudtak a Debreceni Egyetem labdarúgó csapatai. A DEAC és a DASE is hazai pályán győzött, a DEAC II pedig idegenben szerezte meg a három pontot.

NB III – Gálázott a DEAC

A DEAC a Gyöngyös csapatát fogadta az NB III harmadik fordulójában szombaton a Dóczy József utcai sporttelepen. Az ESMTK elleni 7-1-es vereség után Sáfár László együttesének nem lehetett más célja, mint, hogy javítsák a kisiklásukat.  A hazaiak Nagy Dávid góljával már a mérkőzés negyedik percében megszerezték a vezetést, de az első 45 percben nem született több gól. A félidő 1-0-ás DEAC vezetéssel ért véget. A második játékrész elején megint Nagy Dávid volt eredményes, aki ezután még két gólt szerzett. A Gyöngyös viszont csak helyzetekig jutott. A meccs végén Karikás Krisztián is betalált, beállítva ezzel az 5-0-ás végeredményt.

Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DEAC,  végig uralták a játékot. Nagy Dávid mesternégyesének és a kiváló csapatteljesítménynek köszönhetően gyűjtötték be a három bajnoki pontot. Győzelmének köszönhetően a DEAC felugrott az NB III Keleti csoportjának harmadik helyére.

Madar Csaba, a csapat edzője érthetően elégedetten értékelte a győzelmet. „Múlt heti kisiklásunkat javítottuk ezzel a mérkőzéssel. A második félidőben azt a játékot tudtuk játszani, amit szerettünk volna. A százszázalékos helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést a mi javunkra. Örülünk a győzelemnek!”

DEAC-Gyöngyös 5-0

Gól: Nagy D.(4), Karikás K. 

 

Megye I – Győzött a DASE

Dér István együttesének a Nyíradonyi 17-0-s vereség után kellett felállnia a padlóról. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a megyei I. osztály negyedik fordulójában a Kabai Meteorit SE látogatott az egyetemi sporttelepre. A mérkőzés kiélezett csatát hozott. A debreceniek a 36. percben Németh Gergely góljával 1-0-ra vezettek. A kabai csapat a második félidő elején Németi Máté találatával egyenlített. 4 perccel később, a mérkőzés 62. percében azonban ismét megszerezte a vezetést a DASE, Sütő Balázs büntetőből lőtt góljával.

DASE-Kabai Meteorit 2-1

Gól:Németh, Sütő

 

Megye II – Hatot rúgott a DEAC II

Molnár Márton és a DEAC kettes számú csapata ott folytatta, ahol az előző héten abbahagyta. Ismét egy nagyarányú győzelemmel jelezték, hogy idén a megyei másodosztály élére törnek. A Hajdúszovát gárdáját idegenben ütötték ki 6-1-re, ezzel megerősítették vezetői helyüket a Déli-csoport élén.

Hajdúszováti SE–Debreceni EAC 1–6 (1–1)

Gól: Molnár M.(2), Köstner T., Csák Zs., Lévai Á., Dr. Rácsai L.

 

DEAC/Sajtóiroda