Egyetemi oktatók sportsikere

2017. augusztus 30. - 13:03 Bágyi Kinga docens három arany-, Orosz László adjunktus egy arany- és egy bronzérmet szerzett az Orvos Tenisz Világbajnokságon, az egyetemista kosarasok pedig a 3×3 World Tour Masters debreceni fordulójában léphetnek pályára.

A Debreceni Egyetemet két oktatója képviselte a csehországi 47. Orvos Tenisz Világbajnokságon, ahol mintegy 20 ország 240 versenyzője egy héten keresztül küzdött a világbajnoki helyezésekért egyéniben, párosban és vegyespárosban.

Bágyi Kinga, a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának docense minden számban nyert. Egyéniben megvédte világbajnoki címét. Orosz Lászlóval, a Sebészeti Intézet adjunktusával  vegyespárosban, osztrák partnerével pedig női párosban is aranyérmes lett.  Orosz László több év kihagyás után indult a versenyen, ennek ellenére még egy harmadik helyet is szerzett, férfi párosban.

 

Egyetemista kosarasok a 3×3 World Tour Masters debreceni selejtezőjében

Szerdán a 0. nappal kezdődik a kosárlabda-őrület Debrecen főterén. A csütörtökön induló főversenyre eddig 10 csapat kvalifikálta magát, a még kiadó két helyért küzdenek az alakulatok. Vízumproblémák miatt egy gárda nem tudott elutazni a cívisvárosba, így helyettük egy beugró debreceni csapat lép pályára.

Az együttes tagjai a Debreceni Egyetem színeiben „nagypályán” Nemzeti Egyetemi Bajnokságot nyerő Bak Márton, Jávor Barna, Varga Ádám és Pék Dávid lesznek. Utóbbi két játékos egyébként tagja volt a hosszú idő után az első osztályba feljutó DEAC-nak is.

Sajtóiroda-CzA