Hétvégi sporteredmények

2017. augusztus 28. - 16:43 Bronzérmet szerzett 100 méter gáton a Debreceni Egyetemet képviselő Kozák Luca a Taipeiben zajló 29. Nyári Universiadén. Az egyetemi futballcsapatok viszont nem szerepeltek ilyen sikeresen a hétvégi bajnoki fordulókban.

Kozák Luca jól elkapta a rajtot, és végig szoros csatában volt a második helyért. Végül 13.19-es idővel, a harmadik helyen ért célba a 100 méteres gátfutás döntőjében. A mezőnyből kiemelkedő, a távot egyedüliként 13 másodpercen belül teljesítő holland Nadine Visser lett az Universiadé bajnok.

A férfiak gerelyhajítás döntőjében a szintén a Debreceni Egyetemet képviselő Rivasz-Tóth Norbert 78.42 méteres dobással a pontszerző 6. helyen végzett.

- Elégedett vagyok, azt a teljesítményt nyújtottam, amit vártam magamtól. A verseny színvonaláról sok mindent elárul, hogy az első és a második helyezett jobb eredményt ért el, mint a tavalyi világbajnokság győztese – nyilatkozta a verseny után Rivasz-Tóth Norbert.

A férfi kosarasok a hongkongi csapat ellen akciódús mérkőzésen 10 ponttal, 100-90-re győztek. Legközelebb augusztus 28-án a 17-20. helyért lépnek pályára a román válogatott ellen.

NB III – Fájó vereség

A DEAC Pesterzsébetre látogatott az ESMTK együtteséhez. A hazaiak már a mérkőzés első percében Slezák Richárd révén megszerezték a vezetést, majd a hatodik és hetedik percben Boda József duplájával már 3-0-ra vezetett az ESMTK. A rémálomszerű kezdést követően javult a DEAC játéka, de nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Az első félidő utolsó tíz perce is három gólt hozott. Karikás Krisztián kapufáját követően az ellentámadásból a harminchatodik percben Horváth Levente talált be a hazaiaknál, ezzel négy gólosra növelve előnyüket. Két perccel később Sütő Balázs lövésébe Penyige Ádám ért bele, amivel irányt változtatott a lövés a labda pedig a kapuba csapódott. Szépített a DEAC. A félidő lefújása előtt egy buta szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott az ESMTK, amit Boda József magabiztosan értékesített.

A második félidőben kis túlzással az ESMTK minden támadásából gól született, míg a vendég egyetemisták két-három ziccert is hibáztak. A hatvanhetedik és a hetvenötödik percben Horváth Levente és Slezák Richárd ismét betalált ezzel kialakítva a 7-1-es végeredményt.

ESMTK - DEAC 7 – 1

Megye I – Tizenhetet kapott a DASE

A DASE tizenegy fővel, csere nélkül utazott el Nyíradonyba, a tavalyi bajnoki ezüstérmeshez. A hazaiak nagyon magabiztos játékkal esélyt sem hagytak a hitehagyottan futballozó DASE számára. Az eredményjelző végül 17-0-t mutatott a mérkőzés lefújását követően. A csapat sorsáról a klub vezetése a héten dönt.

Nyíradony VVTK - DASE 17 - 0

Megye II – Magabiztos győzelem

A hétvége egyetlen pozitív eredményét a Megye II-ben játszó DEAC II-es csapata szállította. Katona Lászlóék második bajnoki meccsüket is megnyerték, ezúttal a Földes KSE-t győzték le hazai pályán. A mérkőzés elején Csák Zsolt góljával a DEAC szerzett vezetést, amire a füldesiek kettővel tudtak válaszolni. Ekkor úgy tűnt, hogy komolyabb meglepetés is születhet, de a második játékrészben megrázta magát a DEAC, és az utolsó tizenöt percben Molnár Márton vezérletével négyet rúgtak, ezzel 5-2-re megnyerve a találkozót. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DEAC II., akik így két fordulót követően százszázalékosan állnak a déli csoport tabellájának élén.

DEAC II. - Földes KSE 5 – 2

DEAC/Sajtóiroda