Brazil módszer a Futballegyetemen

2017. augusztus 22. - 14:35 Brazil, olasz és hazai utánpótlás-képzési szakemberek mutatták be a korosztályos képzések sajátosságait a magyar edzőknek a Debreceni Egyetem és az MLSZ keddi közös edzőképzésén a Nagyerdei Stadionban.

- A Debreceni Futballegyetem elmúlt kétéves teljesítményével bizonyította, hogy van helye és létjogosultsága az ilyen képzésnek, s ennek eredményeként most újabb hasznos információkkal segíthetjük a hazai utánpótlás-képzési szakembereket – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár, a Debreceni Futballegyetem augusztus 22-ei programjának megnyitóján a Nagyerdei Stadion Red&White szurkolói klubjában.

Bács Zoltán felidézte: az elmúlt években a Real Madridtól az Ajax-ig számos nagy európai klub szakemberei tartottak előadást a Debreceni Futballegyetem keretében, amely a térség sportéletének egy rendszeres és rangos tudásátadó fórumává vált.

A kancellár hozzátette, hogy a továbbképzés szerves részét képezi a Debreceni Egyetem sportkoncepciójának, amelyben az sporttudományi oktatás-kutatás, az él- és tömegsport támogatása, az egyetemi sportinfrastruktúra fejlesztése mellett a hazai sportszakemberek továbbképzése is fontos szerepet játszik.

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója szerint nagy öröm, hogy ismét neves külföldi szakemberektől szerezhetnek hasznos ismereteket a hazai edzők, s lehetőségük nyílik megvitatni, hogy melyek a leghatékonyabb edzésmódszerek.

Hegedüs Gábor, a Debreceni Futballegyetem társszervezője tájékoztatójában elmondta, hogy a továbbképzés a Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző programjába is bekerült, így a résztvevő UEFA A-s és B-s hallgatók 5 kreditponttal gazdagodnak. A keddi menetrendről szólva kiemelte, hogy ezúttal a sporttudomány is megjelenik a rendezvényen: a résztvevők előadást hallhatnak Tudomány a sport szolgálatában címmel, illetve megismerhetik a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjának tevékenységét.

A továbbképzés során Joel Cornelli „A” licences labdarúgó edző, testnevelő tanár tartott előadást a brazil utánpótlás-képzési programról. A szakember többek között Brazíliában, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban szerzett edzői tapasztalatokat. Az olasz Alessandro Sarocco pedig a koordinációs edzők utánpótlásképzésben betöltött szerepéről beszélt.

Sajtóiroda - TPL