Tornászlányok nagy céljai

2017. augusztus 16. - 09:07 Diákolimpiai aranyérmek, egyéni és csapatgyőzelmek egyesületi színekben országos versenyeken – már eddig is óriási eredményeket értek el a Kossuth Gyakorló tornászlányai, de az év még korántsem ért véget számukra.

Aktív edzésprogramon vesznek részt a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában tanuló kiváló sportolók: jelenleg Túrkevén vannak edzőtáborban, ezt Veszprém követi, majd az iskolaszezon kezdete után Debrecenben folytatják a felkészülést.

- A sok edzésnek különleges oka van: ősztől a Galaxis Torna Sport Egyesület színeiben szövetségi versenyeken fognak részt venni a kossuthos lányok. A debreceni klub itt három korosztályban is érintett lesz: a gyermekcsapat az elit vonalban, vagyis az első osztályban, míg a serdülők és az ificsapat tornászai a másodosztályban mérettetik meg magukat. A szövetségi versenyek azért is kiemelten fontosok a sportolók és ez edzők számára, mert nem ezek már nem iskolai rendszerben működnek, hanem a Magyar Torna Szövetség hivatalos versenyei – hangsúlyozta Antal Mária edző.

A fentieken túl lesz még egy különleges tábor is: augusztus 19-én összetartó edzés tart a szövetségi kapitány Békéscsabán, ahová csak néhány város delegálhat sportolót. A debreceni egyesületet az a megtiszteltetés érte, hogy két lány is részt vesz a speciális, korosztályhoz kötött edzésen: Ludman Eszter és Kőrösi Dalma, akik mindketten országos bajnokok diákolimpiai szinten.

A Debreceni Egyetemen nem csak az általános iskolások körében népszerű ez a sportág. A háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, Berki Krisztián is itt tanul, a Gazdaságtudományi Kar sportszervező szakán. Külön érdekesség, hogy az olimpiai bajnok sportoló Debrecenben élte át első világbajnokságát és itt lett először Európa-bajnok is. Egy korábbi nyilatkozatában azt is elárulta, hogy többek között azért választotta a Debreceni Egyetemet, mert a DEAC sporttelepen lévő új tornacsarnok a legalkalmasabb arra, hogy a megfelelő körülmények között tudjon gyakorolni azokon a napokon is, amikor Debrecenben tartózkodik.

Sajtóiroda