Sokan tekerünk a karneválra

2017. augusztus 15. - 10:39 Több mint kétszáz egyetemi polgár jelentkezett a Debreceni Virágkarnevált felvezető kerékpáros felvonuláshoz. A résztvevők a Debreceni Egyetem új logójával díszített egységes pólóban képviselik az intézményt az eseményen.

A Debreceni Egyetem idén már harmadik alkalommal csatlakozik a 2009 óta hagyománnyá vált biciklis felvonuláshoz. A múlt pénteken lezárult regisztráció során 217-en jelentkeztek a kora reggeli eseményre.

- Örömmel láttuk, hogy a Debreceni Egyetemet idén is több mint kétszázan fogják képviselni, ami az induló csapatok között az egyik legnagyobb létszám. Az egyetemi csapat több mint harmada visszatérő kerekező, lesznek közöttük hallgatók, dolgozók, alumni tagok, sőt idén először az intézmény óvodájából és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházból is érkeznek majd lelkes bringások családtagjaikkal, barátaikkal – tájékoztatott Rőfi Mónika, az egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője.

A résztvevőknek az egységes egyetemi pólók mellett – az Unibike-nak köszönhetően – biciklit is tud biztosítani az intézmény. Ezek átvételéről, illetve a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos és hasznos információról levélben tájékoztatta az érintetteket a központ.

A virágokkal feldíszített kerékpáros menet augusztus 20-án reggel 7 óra 10 perkor indul a Miklós utcáról, majd a Piac utcán, a Kossuth téren, a Hatvan utcán, a Bethlen utcán, az Egyetem sugárúton és a Nagyerdei körúton át érkezik meg a Pallagi úti Idősek Otthonához. Itt lehetőség lesz közös és egyéni fotózásra, mellyel versenybe szállhatnak a résztvevők a „legvirágosabb bringa” címért. A képeket a szervezők készítik és töltik fel az Irány Debrecen Facebook oldalra, ahol a legtöbb lájkot kapott fotó gazdái között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Sajtóiroda-TB