Gólyatábor a minőség jegyében

2017. augusztus 11. - 12:16 Beiratkozási és szakos tájékoztatók, vetélkedők, sportprogramok, koncertek, élményfürdő – csaknem 3000 részvevőt vár az ország legnagyobb gólyatáborába a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

 Javában zajlanak az idei gólyatábor előkészületei, amelyet 11. alkalommal rendez összegyetemi szinten a DEHÖK augusztus 28 - szeptember 8. között. A cél, hogy színvonalas programok tegyék emlékezetessé az egyetemi évek kezdetét az első éves hallgatók számára, akik valamennyi, mind a 14 karról érkeznek – két turnusban – Debrecenbe.

Augusztus 28. és szeptember 1. között az Állam- és Jogtudományi, a szeptembertől már új néven, Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karként működő Gyermeknevelési és Felnőttképzési, a Műszaki, Természettudományi és Technológiai, a Zeneművészeti, valamint az 5 orvos- és egészségtudományi képzéssel foglalkozó kar több mint 1500 elsőévesét várják. Szeptember 4-8. között a Bölcsészettudományi, az Informatikai, a Gazdaságtudományi, és a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar mintegy1000 leendő hallgatójának fogadására készülnek a szervezők.

A programok idén is a gólyák könnyebb beilleszkedését és kulturált szórakozását szolgálják. Tanulmányi, könyvtári, neptun, nyelvi és szakos tájékoztatók mellett a hallgatói önkormányzatok idén is vendégül látják a karok vezetőit és oktatóit. A jó hangulatról a csapatépítő feladatok, a vetélkedők, az élményfürdő mellett sportprogramok és koncertek is gondoskodnak. A két turnus alatt a csaknem hatszáz fős szervezői stáb mellett ötszáz fős kiszolgáló, segítő, technikai, orvosi ügyeletért és biztonságért felelős személyzet is dolgozik majd. A táborban most is lesz jótékonysági akció: a SZÖSZ Egyesülettel közösen ismét tanszergyűjtést szervez a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

- Jelenleg a gólyák jelentkezése és regisztrációja folyik, emellett a kari hallgatói önkormányzatok most tartják a csapatvezetők felkészítő táborát. A szervezők napi szinten egyeztetnek annak érdekében, hogy augusztus 28-án az első gólyák érkezésére minden tökéletes legyen. Most is rengeteg meglepetéssel és kiváló programokkal készülünk, jelszavunk: „Az ország legnagyobb gólyatáborát nem szabad kihagyni!”- fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A „legek” táborának előkészületeiről a gólyák a DEHÖK Facebook-oldalán és Instagram-profilján, illetve Youtube-csatornáján, emellett a tábor hivatalos Facebook-eseményén is minden nap hasznos információkat kaphatnak.

A gólyatáborba augusztus 18-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a www.golyatabor.unideb.hu oldalon.

DEHDK Sajtóiroda - SZB