Amerikai kosaras is érkezik

2017. augusztus 10. - 14:54 Újabb játékosokkal erősít a DEAC férfi kosárlabda együttese. A vezetőség a héten megegyezett az amerikai Isaiah Armwooddal, a Zalaegerszegről érkező Fekete Viktorral, illetve több debreceni csapattaggal is.

A tengerentúlról érkező center egyetemi éveit az NCAA-ben is topcsapatnak számító Villanova University-nél kezdte meg, ám tanulmányait a több játéklehetőség reményében a szintén neves George Washington University-n fejezte be. A 206 centiméter magas, 4-es és 5-ös poszton is bevethető játékos az utolsó évben alakulata egyik legjobbja volt, csaknem 13 pontot, 8 lepattanót és 2 blokkot átlagolt. Európai karrierjét az olasz első osztályú Dolomit Energia Trentóban kezdte meg, az igazi áttörést azonban a szintén olasz Pallacanestro Teate Chieti jelentette számára, ahol 13.5 pontot, 8.7 lepattanót és 1.5 blokkot tett a közösbe mérkőzésenként. Az előző szezont a japán Rizing Zephyr Fukuoka együttesénél töltötte.

- Isaiah egy nagyszerű atléta, akitől támadásban és védekezésben is nagyon sokat várunk. Hosszú keresgélés után esett rá a választásunk, mindenképpen egy hozzá hasonló dinamikus játékost kerestünk center posztra, aki sem középtávolról, sem a hárompontos vonalon túlról nem jön zavarba – mondta az új légiósról Berényi Sándor, a DEAC Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzője.

Fekete Viktor a tavalyi bronzérmes Zalaegerszegtől teszi át a székhelyét Debrecenbe, az egyetemi klubhoz. A vajkezű bedobó a Vasasban nevelkedett, és egy év jászberényi kitérő után került legutóbbi állomáshelyére.

- Viktor egy komolyabb sérülés miatt hosszabb időt volt kénytelen kihagyni, de szerencsére már egészséges. Nagyon tehetséges játékosnak tartom, remélem, hogy mielőbb visszanyeri a formáját. Bár az első csapat bő keretéhez fog tartozni, rá elsősorban a B-csoportos együttesünk húzóembereként számítunk az elején, de a célunk az, hogy a jövőben az első osztályban is szerephez jusson - zárta szavait a jelenleg a magyar Universiade válogatottal készülő szakember.

Hozzátette: már csak egy mezőny légiós leigazolását tervezik a DEAC-hoz, és már meg is van a kiszemeltjük. Az elmúlt napokban a vezetőség megegyezett a debreceni Lajsz Gergellyel, Kozák Mártonnal és Opre Rolanddal. A tavalyi szezonban az együttessel szintén bajnokságot nyert Kósa Tamás is a keret tagja lesz, neki az 1+1 éves szerződésének a második éve lépett érvénybe.

 

DEAC-Erdei Ádám/Sajtóiroda

Fotó: alchetron.com