Pályán az atléták és a DASE

2017. augusztus 04. - 10:32 Kezdődnek a londoni atlétikai világbajnokság küzdelmei a Debreceni Egyetem két hallgatójával. A DASE labdarúgói a Magyar Kupa első fordulójában már pályára lépnek a hétvégén, a DEAC floorballosai pedig gőzerővel készülnek a szezonra.

Pénteken kezdődik az IAAF Atlétikai Világbajnokság Londonban. A magyar küldöttségnek a Debreceni Egyetem két hallgatója tagja: Kozák Luca, a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatója gátfutásban, az Állam- és Jogtudományi Karon tanuló Rivasz-Tóth Norbert pedig gerelyhajításban méretteti meg magát. A 100 méteres női gát előfutamát augusztus 11-én, pénteken rendezik, míg Rivasz-Tóth Norbertet először augusztus 10-én, csütörtökön láthatjuk a selejtezőben.

Mindkét sportoló részt vett nemrég a Bydgoszcz-ban rendezett U23-as Európa-bajnokságon, ahonnan Kozák Luca bronzéremmel tért haza, Rivasz-Tóth Norbert pedig országos csúccsal nyert. A londoni világverseny után mindketten képviselik majd a Debreceni Egyetemet az augusztus 19-én kezdődő Universiadén, Taipeiben.

Labdarúgás – megkezdi a Magyar Kupa küzdelmeit a DASE

Az egyetemi alakulat hazai pályán kezdi a szezont vasárnap délután. A csapat a Magyar Kupa első fordulójában a Hajdúdorog SE gárdáját látja vendégül 17.30-tól a Dóczy József utcai Sporttelepen.

 

Floorball – érmes reményekkel

A hamarosan induló bajnokság a DEAC floorballosai számára is tartogat kihívásokat, a csapat ugyanis egy év kényszerszünet után újra az OB II-ben szerepel.

- Talán hihetetlen, de 2004 óta folyamatosan jelen van a debreceni együttes a hazai floorball vérkeringésében és számunkra is csalódás volt, hogy nem tudtunk a tavalyi szezonra csapatot kialakítani. A legtöbb gond kapusposzton volt: Héjja Gábor ügyvédi szakvizsgáit tette le az elmúlt év folyamán, míg Hojcska Bálint súlyos sérülést szenvedett, rajtuk kívül pedig nem volt más alternatívánk erre a posztra. Mezőnyjátékosból sem álltunk jól, így a kiesett idő alatt igyekeztünk bővíteni a merítési lehetőségeinket – idézte fel a múltat a hirek.unideb.hu-nak Lánczi András szakosztályvezető. Hozzátette: jelenleg mindkét kapus a rendelkezésükre áll, ráadásul két újabb hálóőr is csatlakozott. Ezen felül a létszám is megfelelő ahhoz, hogy újra nekivágjanak a küzdelmeknek.

- Előzetes elvárásom az, hogy a felsőházban, éremért harcolva szerepeljünk. Szintén fontos számomra, hogy minél jobb csapatszellemmel, egymásért küzdjünk a pályán. Ha ez megvalósul, akkor az eredmény másodlagos lesz. Szeretnénk elérni, hogy tovább szélesedjen a bázisunk, egyre több fiatal válassza a sportágunkat és a mérkőzéseink élvezetes programot nyújtsanak a kilátogatóknak – tette hozzá Lánczi András.

Idén rekordszámú nevezés érkezett a másodosztály küzdelmeire: 11 klub adta be jelentkezését. Elképzelhető, hogy keleti és nyugati csoportban rendezik majd az alapszakaszt, amit egy rájátszás követhet. A beosztás és sorsolás augusztus 5-én, szombaton várható, a szezon végén a bajnok feljut az OB I-be.

- Az éremért folyó harcnál még fontosabb célom, hogy valóban közösségként tudjunk működni és egy igazi nagy csapat alapjait tudjuk lerakni. Ehhez szerintem megfelelő a mostani korösszetétel és rutin: vannak húzóembereink, akik sok csatát láttak már, miközben nagyon remélem, hogy néhány ifjú titánunk valóban tudja majd azt a szintet hozni, amit előzetesen edzéseken láttunk tőlük. A magam részéről egyet ígérhetek: a lehető legjobb feltételeket igyekszünk garantálni. Ha megfelelő munka is lesz mellette, akkor elérhetjük céljainkat – zárta szavait a szakosztályvezető.

 

DEAC/Sajtóiroda – SBD