DEAC: strandfoci és edzőmeccs

2017. július 28. - 11:33 Hétvégén rendezik a Férfi Felnőtt Nemzeti Strandlabdarúgó Liga utolsó fordulóját. Az NB III-ba feljutó DEAC szombaton edzőmeccsel készül a hamarosan induló szezonra.
Strandfoci – jön az utolsó forduló
 
Fiatal kerettel, Luis Escobar irányítása alatt vágott neki a DEAC az első strandfoci bajnokságának ezen a nyáron.
 
- Már most nagyon köszönjük az edző munkáját, olyan alázatot tudott mutatni a játékosoknak Debrecenben, amit sajnos Magyarországon ritkán tapasztalunk. A fiatalok megtanulták, hogyan lehet valaki profi, és hogyan kell gondolkoznia a játékosoknak. Reméljük, ezt a mentalitást magukkal viszik egy életre – mondta Pöszmet Tibor, a labdarúgó szakosztály vezetője.
 
 
Hétvégén a DEAC öt meccset is játszik, ellenfelei a Gravittax (pénteken 15 órától), az Újhartyán VSE Faluközpont (szombaton 12 órától), a Bodon Péter FC (szombaton 19 órától), a Siófoki Bányász SE (vasárnap 11 órától), és az FC Junior Sport (vasárnap 15 órától) lesznek. Két csapat, a Siófoki Bányász SE és az FC Junior Sport szinte százszázalékosan bejutottak a felsőházba, így velük kemény összecsapás várható.
 
Az eredményektől függetlenül azonban a DEAC - a lebonyolítás sajátossága miatt – a következő szezonban más sportszervezettel indul majd a ligában, így mindenképp selejtezőt kell játszania a 2018-as idényben.
 
Labdarúgás – felkészülés az új kihívásokra
 
Harmadik hetében jár a Sáfár László vezette gárda felkészülése, amely elengedhetetlen az előttük álló feladatok ismeretében. A tavalyi megyei I-es bajnoki cím, majd a sikerrel vívott osztályozó után ugyanis az NB III Keleti csoportjában bizonyíthatnak egyetemisták. A sikercsapat gerince továbbra is erősíti majd a gárdát, de természetesen szükség van új impulzusra is az eredményes szerepléshez, így két-három feltörekvő fiatal, és ugyanennyi új játékos érkezése szinte biztosra vehető.
 
Két edzőmérkőzésen már túl is vannak a fiatalok, akik először a megyei rivális, a tavaly még harmadosztályban szereplő Hajdúböszörmény együttesét múlták felül hazai környezetben 5-0-ra.
 
Legutóbb pedig azzal a Füzesgyarmattal találkoztak idegenben Csörgőék, akikkel majd augusztus közepén, a bajnokság második fordulójában mérhetik össze újra tudásukat. A találkozó 2-1-es félidő után sajnos 4-2-re végződö
 
A héten már naponta kétszer edzett a csapat, szombaton 10 órakor pedig a DVSC-DLA U19 elleni felkészülési találkozóval folytatódik a program Debrecen-Pallagon, az akadémia edzőközpontjában.
 
DEAC/Sajtóiroda
 
Fotó: Facebook/NSL - Nemzeti Strandlabdarúgó Liga