Atlétika, strandfoci és Kékszalag

2017. július 11. - 12:19 Országos csúcsot ért el 100 méter gátfutásban a Debreceni Egyetem hallgatója, Kozák Luca. A DEAC strandlabdarúgói a bajnokság 2. fordulójában léptek pályára. A vitorlázók pedig Európa leghosszabb tókerülő versenyén bizonyították rátermettségüket.
Atlétika - csúcsot döntött Kozák Luca
 
Remekül szerepelt a múlt heti Gyulai István Memorial versenyen a Debreceni Egyetem Természettudományi Karának a Kémia Bsc hallgatója, Kozák Luca. A sportoló 100 méter gáton a saját U23-as rekordját javította meg 13,10 másodpercre. A Debreceni Egyetem hallgatója ezzel az eredményével nyolc századot faragott eddigi legjobbjából, a versenyen pedig második helyezést ért el a brazil Fabiana dos Santos Moraes mögött. Kozák Luca július 13-a és 16-a között az U23 Európa-bajnokságon vesz részt Bydgoszczban.
 
Strandfoci - folytatja harcát a DEAC
 
A hétvégén rendezték meg a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga második fordulóját, ahol a Bodon FC és a DEAC mérkőzése hozta a legnagyobb izgalmat. A Debreceni Egyetem csapata a harmadik harmad elején már szinte beírhatta magának a győzelemért járó három pontot, ám a Bodon FC játékosai ezt a tervet majdnem áthúzták, miután feljöttek egy gólra. A DEAC viszont tudta tartani a különbséget, és nyert.
 
 
Eredmények:
DEAC–FC Junior Sport 1-7
DEAC–Bonyhád BFC 2-5
DEAC–Jászfényszaru GWP Cservy 4-13
Bodon Péter FC–DEAC 6-7
Energia SC–DEAC 7-3
 
Kékszalag – a DEAC vitorlázói is megkerülték a Balatont
 
A hétvégén rendezték Európa leghosszabb távú tókerülő versenyét, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjat, amelyen több hajó legénységét erősítették a Debreceni Egyetem sportolói.
 
A DEAC színeiben induló PYXIS – Bakos Miklóssal, Bakos Károllyal, Heim Imrével, Jakab Kornéllal és Kovács Sándor Zoltánnal a fedélzetén – a Yardstick I/2 Fleet osztályban a 46. helyen ért célba, míg a Pandora – Pálfi István Péter, Mauks Levente, Vitályos Géza, Serbán Tamás, Szokol Miklós, Balogh Balázs Gergely, Karácsonyi Zoltán – az 53. lett ugyancsak a Yardstick I/2 Fleet osztályban.
 
Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánhelyettese a Mimóza-Róza legénységét erősítette, a hajó Yardstick III/1 Fleet osztályban a 19. helyen futott be. A Debreceni Egyetem Idegsebészeti Klinikájának vezetője, Bognár László és csapata Brainstorm nevű hajójával Nau 370 Fleet osztályban az ötödik lett.
 
Az 526 nevezett hajóból végül 395 ért érvényesen célba Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén, az utolsó hajó pénteken 23.59 perckor. A versenyt Litkey Farkas Festipay nevű katamaránja nyerte 10 óra 5 perc 17 másodperces idővel.
  
DEAC/Sajtóiroda
Kép forrása: Facebook/NSL - Nemzeti Strandlabdarúgó Liga