Elismerés a legjobbaknak

2017. július 10. - 14:50 Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem három oktatója, míg kiemelkedő tudományos munkájáért Pro Sciencia Aranyéremmel jutalmazta az intézmény öt hallgatóját az Országos Tudományos Diákköri Tanács.

A Mestertanár Aranyérem kitüntetést 10 évvel ezelőtt alapította az Országos Tudományos Diákköri Tanács azzal a céllal, hogy elismerje a kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát, a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységet.

Idén Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült agrártudományi szekcióban Szőllősi László, a Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense, humán tudományi szekcióban Bényei Tamás, a Bölcsészettudományi Kar professzora, valamint orvos- és egészségtudomány szekcióban Papp Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar professzora.

A Pro Sciencia Aranyérmet az a hallgató nyerheti el, aki tanulmányai során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és arról pályamunkák, előadások, vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot ad. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

Idén Pro Sciencia Aranyéremben részesült a Debreceni Egyetem öt hallgatója. Agrártudományi szekcióban Kiss Hanga Johanna, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatója, valamint Erdős Adél Dorottya, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója. Humán tudományi szekcióban Szücs Gábor, a Bölcsészettudományi Kar hallgatója, közgazdaságtudományi szekcióban Sütő Dávid, a Gazdaságtudományi Kar hallgatója, társadalomtudományi szekcióban Virág Ádám, a Bölcsészettudományi Kar hallgatója.

A Pro Scientia Aranyérmeket és a Mestertanár Aranyérmeket a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát lezáró, a Magyar Tudományos Akadémián 2017 novemberében rendezendő ünnepségen vehetik át a díjazottak.

Sajtóiroda - BZs