Átvette kinevezését Szilvássy Zoltán

2017. június 30. - 14:23 Áder János köztársasági elnöktől vette át rektori megbízatását Szilvássy Zoltán a Sándor-palotában tartott ünnepi eseményen. A Debreceni Egyetem régi-új rektora további öt évig vezeti az intézményt.

Szilvássy Zoltán lehet a Debreceni Egyetem évszázados történetében az első rektor, aki egyfolytában leghosszabb ideig tölti be ezt a pozíciót. Rektori pályázatát a Debreceni Egyetem Szenátusa 2017. február 23-án véleményezte, a testület nagy többséggel támogatta a rektorjelöltet programja megvalósításában. Szilvássy Zoltánt az emberi erőforrások minisztere javaslatára a köztársasági elnök 2022. április 30-ig bízta meg a Debreceni Egyetem rektori feladatainak ellátásával.


A régi-új rektor pályázatában kiemelt célként fogalmazta meg az intézmény hazai és nemzetközi  felsőoktatásban betöltött szerepének erősítését, a mérnökképzés fejlesztését, valamint a külföldi hallgatók képzési feltételeinek javítását. Emellett az előző rektori ciklus folytatásaként az egyetem belső innovációs rendszerének megújítását, a kutatásharmonizált projektek bevezetését, valamint az ipari együttműködésekből származó bevételek növelését szeretné elérni.

Sajtóiroda