Buzánszky Kupa: szerdán finálé

2017. június 19. - 15:07 Idén is éles összecsapások várhatók a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa tavaszi döntőjén a Debreceni Egyetem műfüves sportpályáin.

Az Aranycsapat legendás hátvédjéről elnevezett torna 2002 óta évről évre csaknem ezer lelkes amatőr sportolót mozgat meg szemeszterenként. A márciusban kezdődött összecsapásokon ezúttal 86 csapat vett részt.

Hat kategória legjobbjai mérkőznek meg a győzelemért június 21-én, szerdán 15 óra 30 perctől a DEAC műfüves pályáin. A legnépesebb harmadosztályba összesen 42 csapat nevezett, míg a Divízó2-ben 18 alakulat, közülük a legjobb négy csap össze kétszer 25 perces meccseken.

Újdonság, hogy a Divízió1 legjobb négy gárdája a Superligában harcolhat a győzelemért, míg a többi induló – összesen 6 csapat, akiknek nem sikerült az előbbi kvalifikáció – az Elnöki Kupáért küzdhet meg. A Kozma Mihály Futsal Kupáért idén 11 alakulat szállt harcba, a legjobb négy kétszer 20 perces mérkőzéseken dönti el a kupa sorsát. A Női ligában pedig négy csapat közül kerül majd ki a győztes.

Az érmeket és kupákat a Sporttudományi Oktatóközpont előtt felállított Buzánszky-szobornál vehetik át a győztesek 19 órától. A koszorúzással egybekötött díjátadón beszédet mond Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó, Szöllősi György, a magyar futball nagykövete, Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója, valamint ifj. Buzánszky Jenő, a legendás meggypiros kettes örököse. Fellép az Acoustic Gallery Koroknai Árpáddal és Kozma Norberttel.

Sajtóiroda-TB