Sikerek fociban és teniszben

2017. június 12. - 10:59 Megnyerte az osztályozó első mérkőzését a DEAC labdarúgó együttese a Körmendi FC ellen. Győztek a női futsalosok is az osztályozó visszavágóján, de ez kevésnek bizonyult az NB I-ben maradáshoz. A női teniszcsapat második helyen zárta a bajnokságot.
Labdarúgás
 
Kemény ellenfél ellen nyertek
 
Szombaton mérkőzött meg egymással a megyei I. osztályozójában a Körmendi FC és a DEAC alakulata. A találkozót a vendég debreceniek nyerték meg, Csúri Bence egy tizenegyest is kivédett.
 
 
- Csapatunk fegyelmezett játékának, jó felkészülésének és Sáfár László rutinjának köszönhetően nyerte meg a meccset. Nehéz mérkőzésre számítunk a visszavágón, jó, labdabiztos együttest ismertünk meg az ellenfél személyében. Annak ellenére, hogy pozitív eredménnyel zártuk az első találkozót, az osztályozó még nincs lefutva, biztos vagyok benne, hogy kemény visszavágó előtt állunk – mondta Pöszmet Tibor, a labdarúgó szakosztály vezetője.
 
Körmendi FC – DEAC 0-1
 
Futsal
 
Győztek, de nem fordítottak
 
Hazai pályán, a DESOK-ban fogadta a DEAC női futsalcsapata a gyulaiakat, akik ismét fiatalos, hajtós futsalt játszottak. Az egyetemi gárda is hatalmas erőket mozgósított, de a teljesítményük hullámzó volt. Így bár hazai pályán sikerült nyerniük, az NB I-es osztályozóban nem tudtak fordítani, a Gyulai Amazonok összesítésben 10-8-ra nyertek.
 
 
- Az NB I-ben maradásunk nem most, hanem egy hónapja dőlt el igazán, amikor karnyújtásnyira voltunk attól, hogy egyenes ágon bennmaradjunk. Akkor nem sikerült, majd az egy hónapi, sőt 5 hetes tétmérkőzés-nélküliség nem tett jót nekünk, míg a Gyula lendületből jött. Ezúton gratulálunk nekik, jó csapatuk van! A lányaink sokat és jól dolgoztak a szezonban, köszönöm nekik a munkát! Az, hogy mi lesz ezután, még a jövő zenéje – értékelt a mérkőzés után Sólyom Attila edző.
 
A női bajnokságok indulóinak névsora később válik véglegessé. Jelen állás szerint a Gyula az NB I-ben, a DEAC az NB II-ben folytatja a versenyzést.
 
DEAC – Gyulai Amazonok 7-5
 
Tenisz
 
Ezüstérmesek a nők
 
Véget ért az idei bajnokság a DEAC női teniszcsapata számára. Az első 4 mérkőzés után 2 győzelem és 2 vereség volt a mérleg, ami a csapatok ingadozó teljesítményének és a körbeveréseknek köszönhetően a végső sorrend kialakulásában izgalmakat hozott, hiszen 4 csapat holtversenyben állt. A végeredmény eldöntése (2-5. hely) az utolsó fordulóra maradt. A győzelem és a többi aznapi eredmény után végül a lányok kiharcolták az ezüstérmet.
 
Aranyi Ágnes és Almási Kitti az 5 mérkőzés alatt 4-4 egyéni és 2-2 páros győzelmet arattak, Gáthy Éva, Varga Beáta, Matkó Réka és Bágyi Kinga is hozzájárultak a csapat sikeréhez győzelmeikkel. A csapat tagjai még: Mikó Anita, Soós Anita, Balázs Dóra és Rosa Rubina.
 
Eredmények:
2017.05.20.     SZVUK SE - DEAC Sport Kft (DUSE)       3-4
2017.05.21.     Pasarét TK - DEAC Sport Kft (DUSE)        4-3
2017.05.27.     BBTCSE – DEAC Sport Kft (DUSE)          1-6
2017.05.28.     DEAC Sport Kft (DUSE) – Fortuna SE       3-4
2017.06.03.     DEAC Sport Kft (DUSE) – Építők TK        4-3
 
DEAC/Sajtóiroda