Felkészülés a szülővé válásra

2017. június 12. - 08:50 Baba-mozi, papa-barát gyermekágy, ismerkedés a dúlákkal, látogatás a szülőszobában – gyakorlati bemutatókkal és hasznos előadásokkal várják a kismamákat és a leendő apukákat a Születés Hetén a Debreceni Egyem Klinikai Központjában június 13-án.

A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján tavaly 3147 újszülött látta meg a napvilágot és 3024 szülés volt, ezzel húszéves rekord dőlt meg az intézményben. 2016-ban több mint száz kettes ikerszülés volt, hármas ikrek is majdnem minden hónapban születtek, és harminc év után újra négyes ikrek születtek a klinikán.
Ahhoz, hogy a kismamák és „kispapák” felkészülten várhassák gyermeküket, a klinika minden segítséget megad, ezért június 13-án, kedden 9 órától érdekes előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal csatlakozik a Születés Hete országos programsorozathoz.

A mozgalom 15 éve indult, a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája pedig a kezdettől részt vesz a programon. A nyílt nap évről évre egyre népszerűbb, így idén már nemcsak a Szülészeti Klinikán, hanem az épülettel szemközti Kenézy Villában is lesznek programok.
A klinika orvosai nyitottak a háborítatlan szülés megvalósításában és az egyéni igények teljesítésében, így a dúlákkal való együttműködés sem számít tabunak a szülészeten. Az egyik legnépszerűbb előadásnak éppen ezért a dúlák szerepéről szóló ígérkezik.

A leendő szülők megtudhatják, hogyan változik a nemi élet a várandósság során, milyen pszichés nehézségekkel kell szembenézniük a gyermekágy időszakában, és látogatást tehetnek a szülőszobán, valamint a gyermekágyas osztályon. A résztvevők a szülési fájdalomcsillapításról és az újszülöttek életének első óráiról is hasznos információkat tudhatnak meg. A papa-barát gyermekágyas ellátásról és a babahordozás módszereiről is szó, de nem maradhat el az évek óta népszerű Baba-mozi sem.

A Szülestés Hete részletes programjait a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán és Kenézy Villában ide kattintva olvashatók.

Sajtóiroda-MM