Az NB I-ben folytatják a futsalosok!

2017. június 12. - 10:45 Magabiztosan, kettős győzelemmel, összesítésben 11-2-vel nyerte meg az NB II döntőjét a Debreceni Egyetem férfi futsal csapata, így feljutottak az élvonalba.
A DEAC az alapszakasz keleti csoportjának fölényes megnyerése után hatalmasat küzdött a rájátszásban. A legjobb négy – a csoportgyőztesek – közé bekerülve először a volt NB I-es bajnok Rubeola együttesét verték oda-vissza, majd a fináléban a Szigetszentmiklóst is.
 
A pénteki, idegenbeli visszavágó remekül kezdődött, Bagi Tamás már a negyedik percben betalált a kapuba, majd további debreceni találatok következtek – a találkozó végéig összesen öt.
 
A hajrában két becsületgólt lőtt a Szigetszentmiklós, de ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megrengesse a DEAC feljutását az élvonalba, ahol egyébként a 2013/2014-es szezonban játszhattak utoljára. A 6-0-ás hazai sikerre alapozva idegenben sem adta sokkal alább a csapat, hiszen 5-2-re nyert a szigetszentmiklósiak otthonában, így összesítésben 11-2-es eredménnyel zárta az NB II-es döntőt.
 
 
- Az egész mérkőzés folyamán nagyon érett játékot mutattunk. A gyors, csúszós talajhoz hamar alkalmazkodtunk. Top teljesítményt nyújtottunk. Ha ezt tudjuk jövőre nyújtani, lehet keresnivalónk a legjobbak között! Az egész évre a fejlődés volt a jellemző, mindig kicsit többek, jobbak lettünk. Ez a mérkőzés volt a csúcspont abban a tekintetben, hogy egy másodpercig sem kellett idegeskednem. Megérdemeltnek érzem a bajnoki címünket, 11-2 re nyertük a döntőt, ez szerintem mindent elmond! Büszke vagyok a csapatra – értékelt a meccs után a debreceniek edzője, Elek Gergő.
 
Szigetszentmiklós-Artifex - DEAC 2-5
 
DEAC/Sajtóiroda