Micsoda buli!

2017. június 07. - 15:36 Minden eddiginél többen jelentkeztek a Debreceni Egyetem Dolgozói Napjára. A DErbi idén június 9-én, pénteken 9.30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, a HALL-ban, valamint Víztoronyban és környékén.

Mindazoknak, akik előzetesen regisztráltak a programra, mert a helyszínen sajnos ez már nem lehetséges. A résztvevők száma minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanis elérte az 5500-at! Ennyi karszalagot osztanak majd ki a belépéskor a szervezőket segítő önkéntesek.

Leghamarabb, már 10 órától a főzőverseny csapatai kezdenek, ők a főzőtér mellett kialakított regisztrációs pontnál vehetik át az egyetem által biztosított egységcsomagokat, amit aztán mindenki kedve, ízlése szerint egészíthet ki. A Mautner Zsófi vezette zsűri 14 órakor hirdet eredményt 8 kategóriában a HALL bejáratával szemben felállított „nagyszínpadon”, ahol Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár köszönti az egyetemi dolgozókat.

Eközben folyamatosak lesznek a programok: 10 órától ízelítő szól a 70-80-as évek slágereiből, közben kinyit a VéDElem sátor, ahol egészségügyi szűrésekre és véradásra egyaránt lehet jelentkezni. Közben megkezdődnek a sportversenyek, de természetesen a megmérettetésen túl is lehet lehetőséget találni a mozgásra: versenyen kívül is lehet majd sakkozni, ping pongozni, streetballozni, lábtengózni, valamint ki lehet próbálni a segwayt, az asztali csocsót és a tollast. Újdonságként megmérettetnek csapatok a felnőtt és gyermek sorversenyben is, de akár választható a lovaglás, vagy a kisvonatozás. Idén debütál a relaxáció sátor, ahol sminktanácsadás és masszázs várja az érdeklődőket. Görög Ibolya pedig a mindennapok során hasznos protokolltanácsaival látja el az érdeklődőket.

12-kor indul FelfeDEző stadion túra és a látogatás a SET Centerbe, de ki lehet próbálni az óriás egyetemi társasjátékot és az új egyetemi kártyát is. 16.30-kor kezdődik a táncház, majd 17 órától lesz a sportversenyek eredményhirdetése. Este fél 6-kor még nincs késő a gyerekeknek, hogy meghallgassák TOMPETI és Barátai koncertjét, a nagyobbak fél 7-től Dombival a Dumaszínházat élvezhetik, a programzáró utcabál pedig este 7-kor kezdődik a Reflex zenekarral.

Természetesen mindez csak egy része a kínálatnak, hiszen felsorolni is nehéz lenne valamennyi programot, inkább ott kell lenni, és ki kell próbálni!

Sajtóiroda - BZs