Hálóőrök hálójában

2017. június 07. - 12:15 Király, Szécsi, Szuper, Hoffmann – a magyar sport legendás, nemzetközileg is eredményes kapusainak részvételével szervez egyedülálló ingyenes előadás-sorozatot a Debreceni Egyetem.

A labdarúgás, a vízilabda, a jégkorong és a kézilabda legelismertebb hazai hálóőrei tartanak előadásokat június 14-én, szerdán 9 óra 30 perctől a Lovardában. A Debreceni Egyetem nem mindennapi rendezvényének célja felhívni a figyelmet a magyar kapusképzés sikereire, és elindítani egy közös gondolkodásmódot a sportágak sajátságainak és metszéspontjainak szakmai elemzése mellett.

A rendezvény megnyitója után 10 órától a világbajnoki ezüstérmes Hoffmann László beszél a kézilabda kapusok ismérveiről, 12 órától pedig a sokszoros magyar válogatott Szuper Levente teszi ugyanezt a jégkorongra vonatkozóan. 14 óráról már a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda kapus Szécsi Zoltáné lesz a szó, majd 16 órától a csúcstartó, 108-szoros magyar válogatott Király Gábor mondja el a legjobb labdarúgó kapusok jellemzőit.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken lehet megtenni. Bővebb információ a sportsci.unideb.hu, vagy a facebook.com/unidebsport felületen, illetve a 30/4941277-es telefonszámon, valamint a poszmet.tibor@gmail.com e-mail címen kapható.

Sajtóiroda - TB

Dokumentumok: