Az NB I küszöbén a férfi futsalosok

2017. június 07. - 12:35 Magabiztos győzelmet arattak a hétvégén a DEAC férfi futsalosai. A nőknél ugyan nem jött össze a győzelem, de a visszavágón még fordíthatnak. A röplabda MEFOB-ot is a hétvégén tartották, ott bronzérmesek lettek a Debreceni Egyetem hallgatói.
Futsal
 
Lehengerlő játék a párharc első mérkőzésén
 
A DEAC férfi futsalosai az NB I-be jutásért játszottak a hétvégén a Szigetszentmiklós Artifex csapata ellen. Az NB II döntő párharcának első mérkőzését a debreceniek magabiztosan nyerték, így a keleti bajnokcsapat jó esélyekkel várja a visszavágót.
 
A néhány rutinos, de többségében fiatal játékosokkal érkezett Szigetszentmiklós kombinatívan futsalozott, ám az egyetemi csapat mind fizikálisan, mint taktikailag állta a sarat. A DESOK-ban csaknem telt ház előtt játszott mérkőzésen a DEAC – ebben a sportágban ritkaságszámba menő módon – lenullázta ellenfelét.
 
 
- Az előzetes várakozásnak megfelelően rohanós ellenféllel találtuk szemben magunkat, ám erre készültünk, és nagyrészt megoldottuk ennek a levédekezését, ahogy kértem. A támadásainkban megfelelő átütőerő volt, csak az első félidőben hiányzott a pontosság. A legnagyobb aggodalmam, hogy elfogytunk. Olyan sok a sérültünk, hogy a visszavágóra Lajos gyúrónknak is hoznia kell teremcipőt. Úgy gondolom berúgtuk az NB1 ajtaját, de még be kell lépni rajta! – értékelt a DEAC edzője, Elek Gergő a találkozó után.
 
A visszavágót pénteken rendezik, a két meccs eredménye alapján dől el, ki nyeri a 2016/2017-es futsal szezont a férfiaknál, amivel feljut az NB I-be. Amennyiben az ellenfél a második találkozón ledolgozná a hátrányát, még az ezüstérem is osztályozót érhet. Abban az esetben az NB I utolsó előtti csapata ellen egy párharc során dől el, melyik alakulat léphet feljebb.
 
DEAC - Szigetszentmiklós Artifex 6-0
 
Nehéz helyzetben a hölgyek
 
Nem teljesen úgy sikerült a DEAC NB I-es női futsalcsapatának a bennmaradásért vívott osztályozó párharcának első meccse, mint ahogyan azt tervezték. Az egyetemi gárda ugyanis vereséget szenvedett Gyulán.
 
- Részben az történt, amire számítottunk: az ellenfél jól mozgott, ügyesen játszott, mi ellenben kicsit lassabban, emellett ők a helyzeteiket berúgták, mi viszont több 100%-os ziccert kihagytunk. Sőt volt, hogy ezekből lefordulva kaptuk mi a gólokat. Azt azonban tudni kell, hogy a Gyula játékban volt, nemrég fejeződött be a bajnoksága, míg mi meccshiánnyal küzdöttünk, hiszen egy hónapja játszottuk utolsó tétmérkőzésünket. Amiben bízok, hogy ez a visszavágón már nem lesz probléma, valamint abban is, hogy már álltunk fel ilyen hátrányból, tehát van tartás a csapatban. Ez még pont az a különbség a futsalban, ami a határon mozog, vagyis még megfordítható. Ennek érdekében mindent el fogunk követni a visszavágón – nyilatkozta bizakodva Sólyom Attila edző.
 
Gyulai Amazonok – DEAC 5-1
 
Labdarúgás
 
Szépített a DASE
 
A szezon utolsó Megye I-es bajnoki mérkőzésén győzött a DASE együttese, ezzel egyet előre lépve a 9. helyen végeztek a tabellán.
 
- A múlt heti játék miatt a fiúk adósak maradtak nekem és saját maguknak is. Jó tudni, hogy van bennünk önbecsülés, mivel nyertünk és jól játszottunk – mondta Dér István edző.
 
DASE–Hajdúdorog SE 4–2
 
Ötödik lett a DEAC II.
 
Vereséggel búcsúztatta a szezont a Megye II-es bajnokság utolsó találkozóján a DEAC II. A csapat a Nagyrábé Petőfi SK-t látta vendégül a Debreceni Labdarúgó Akadémián, ahol a félidei 1-1-es döntetlen után végül alulmaradtak a hazaiak, így az ötödik helyen zártak.
 
DEAC II.–Nagyrábé Petőfi SK 3–4
 
Röplabda
 
Bronzérmes lett a Debreceni Egyetem a MEFOB-on
 
A címvédőkről szólt a 2016/2017-es Országos Egyetemi - Főiskolai Röplabda Bajnokság hétvégi döntője Budapesten, a Tüskecsarnokban, ahol a legjobb négy férfi és női csapat körmérkőzések során mérte össze a tudását.
 
A versenyről a Debreceni Egyetem bronzéremmel térhetett haza, ráadásul Fodor Antal DEAC-os tanítványai közül került ki a legjobb feladó, Bakóczy András.
 
- Bíztunk abban, hogy legalább harmadikok leszünk, így összességében elégedettek vagyunk, elmondhatom, hogy a reményeink valóra váltak. Nagyon erős ellenfeleink voltak, de a csapat végig helytállt. Persze szerettünk volna jobb helyen végezni, de ezen a tornán ez nem volt reális – összegzett az edző.
 
Fodor Antal hozzátette: elkezdődik a nyári szünet, ami nem jár automatikus pihenéssel, hiszen továbbra is lesznek edzések, hogy a játékosok formában maradjanak. Mivel az csak augusztus-szeptember folyamán derül ki, hogy a jelenlegi keretből ki tudja vállalni a folytatást, az edző odafigyel az utánpótlásra is, hogy el lehessen dönteni, ki kerül be közülük a következő szezonban a felnőtt csapatba.
 
A férfi csapatok végeredménye:
 
1. KE
2. BME
3. DE
4. TE
 
Tenisz
 
Harmadik helyen a DEAC
 
A férfi csapatbajnokság II. osztályának tavaszi fordulóit három győzelemmel és két vereséggel zárták a DEAC teniszezői. A tavalyi csoportgyőztes (ősszel csak a rájátszásban úszott el a magasabb osztályba jutás) tavaszi teljesítménye a harmadik helyre volt elég a hatcsapatos csoportban. A csapat játékos-edzője, Varga Ákos 2 egyéni győzelemmel járult hozzá a tavaszi fordulókhoz. Bellér Gábor, a DE-TTK egyetemi adjunktusa 7 győzelmével holtversenyben lett a tavasz legeredményesebb hazai játékosa. Szentkirályi Péter (fogorvos, debreceni alumni) és Géczy Gábor (pszichológus, debreceni alumni) 5, illetve 4 győzelmet aratott az 5 forduló során.
 
 
De az újonnan igazolt játékosok is sikeresen szerepeltek: Nyíri Tamás, Debrecenben diplomázott informatikus 7 győzelemmel, míg Matkó Zoltán debreceni fogorvostan-hallgató 5 győzelemmel zárta a tavaszt. Szintén több fontos meccset nyert, összesen 5-öt Szilágyi Bence matematika szakos egyetemista, aki második idényét tölti a DEAC színeiben.
 
A tavaszi szereplés a két vereség ellenére sem ad okot az elkeseredésre, hiszen a lemaradás nem behozhatatlan, és sikeres nyári felkészüléssel a csoportelsőség még elérhető.
 
 
Eredmények
Május 6., DEAC-Real Team (Debrecen) 3/6
Nyertek: egyéni, Bellér Gábor és Géczy Gábor; páros, Bellér-Matkó
 
Május 13., DEAC-Jászapáti 7/2
Nyertek: egyéni, Varga Ákos, Bellér Gábor, Szentkirályi Péter, Nyíri Tamás, Géczy Gábor és Szilágyi Bence; páros, Szentkirályi-Nyíri.
 
Május 14., DEAC-DUSE (Debrecen) 9/0
Nyertek: egyéni, Varga Ákos, Bellér Gábor, Nyíri Tamás, Géczy Gábor, Szilágyi Bence és Matkó Zoltán; páros, Szentkirályi-Nyíri, Géczy-Szilágyi és Bellér-Matkó.
 
Május 20. Fehérgyarmat-DEAC 7/2
Nyertek: egyéni, Nyíri Tamás; páros, Bellér-Szilágyi.
 
Május 27., CO-OP Star SE (Jászberény)-DEAC 3/6
Nyertek: egyéni, Szentkirályi Péter, Nyíri Tamás, Szilágyi Bence és Matkó Zoltán; páros, Bellér-Szentkirályi és Nyíri-Matkó.
 
Atlétika
 
Új országos csúcs
 
A Budapest Openen 100 méteres gátfutásban a Debreceni Egyetem hallgatója, Kozák Luca győzött. A tizenegy ország versenyzőit felvonultató mátyásföldi versenyen két századmásodpercet javított (13.18) az általa tartott U23-as csúcson, melyet egy évvel ezelőtt szintén a Budapest Openen állított fel.
 
- Most már nemcsak fedett pályán, hanem szabadtéren is csúcstartó Luca. Örülök az eredménynek, hiszen négy hete minden hétvégén jó futásokkal tudja még jobban motiválni magát az év számunkra legfontosabb versenyére, a júliusi U23-as lengyelországi kontinensviadalra – fogalmazott Suba László edző.
 
DEAC/Sajtóiroda