Patikanap: fókuszban az allergia

2017. június 06. - 14:48 A gyógyszerészek mindennapjaiba pillanthatnak be az érdeklődők június 7-én, szerdán a 14. Országos Patikanapon, melyhez a Debreceni Egyetem szakmai konferenciával és orvos-gyógyszerész találkozóval csatlakozik.

A gyógyszerész szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében – ez a kiemelt témája az idei Patikanapnak, melynek országos megnyitóját és központi rendezvényét ezúttal Debrecenben tartják.
A nyílt naphoz kapcsolódóan indul el minden évben az a szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktivitásának fókuszába kerül. A szakmai programnak a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara ad otthont, ahol neves allergológusok és egyetemi szakemberek közreműködésével szerdán 11 órától orvos-gyógyszerész találkozó és konferencia lesz.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának közös rendezvényén szó lesz a gyógyszerallergiáról, valamint a bőr gyulladásos betegségeiről, a dermatitisről és az ekcémáról. A továbbképzésen a Debreceni Egyetemet az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Népegészségügyi Kar és a Klinikai Központ szakemberei képviselik, akik előadásaikban egyebek mellett a légúti allergiás betegségekkel és a gyermekkori asztma helyes gyógyszeres kezelésével foglalkoznak majd.
A 14. Országos Patikanapon a nagyközönség a hagyományoknak megfelelően betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat és az egészségügyben betöltött fontos szerepüket. A megnyitó június 7-én, szerdán Debrecenben, a Víztorony utca 11. szám alatt található gyógyszertárban lesz fél 10-től, a szakmai konferencia és orvos-gyógyszerész találkozó 11 órakor kezdődik a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának nagy előadótermében.
További információk a 14. Országos Patikanapról a következő linken olvashatók: http://mgyk.hu/index.php?id=xiv-orszagos-patikanap1

Sajtóiroda-MM