Karrier-tanácsadás vizsgák alatt is

2017. június 06. - 13:24 A szorgalmi időszak után is folyamatosan elérhetők a Hallgatói Karrierközpont tanácsadásai a Debreceni Egyetemen. A hallgatók továbbra is kérhetnek támogatást önéletrajz és motivációs levél megírásához, pályaorientációhoz.

Önmegvalósítás pszichológiai szempontból, versenyvizsga európai uniós állások elnyeréséhez, nyelvtanulási tippek és módszerek, a sport jelentősége a sikeres karrierben és az élsportolók világa, valamint a globalizáció hatásai az egyén karriertervezésében – ezek a témák kerültek elő a Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központ Hallgatói Karrierközpontja szervezésében indított ötödik előadás-sorozat keretében a most záruló félévben.

A szervezők minden kurzus után kitöltetnek egy rövid kérdőívet a résztvevőkkel, hogy lássák a visszajelzéseket, emellett a saját ötleteiket is leírhatják a hallgatók, hogy az igényekhez tudják igazítani a következő félév előadásait. Ebben a szemeszterben a legtöbb pontot az értékelésnél a Robert Bosch Automotive Steering Kft. HR-vezetője kapta.

- Azt szeretnénk, ha olyan témák és előadók kerülnének be a programba, amelyek érdekelhetik a Debreceni Egyetem hallgatóit. Célunk, hogy a szakmai tudás mellett olyan ismeretek megszerzésére is lehetőséget teremtsünk, amelyek segíti a diákokat, amikor állást keresnek vagy elkezdik fejleszteni magukat, hogy kilépve az egyetem kapuján már készen álljanak álmaik pozíciójának elnyerésére – mondta a Karrierközpont vezetője, az előadás-sorozat szervezője, Pogány Emese.

A Bölcsészettudományi Karral együttműködve a kétkredites karrierépítés témájú kurzus mellett ebben a félévben három tréninget is meghirdetett a központ a kulcsképességek fejlesztéséről, a tanulási technikákról, illetve a kommunikációról és a testbeszédről. A visszajelzések ezeknél is rendkívül pozitívak voltak, a résztvevők örömmel fogadták, hogy nem elméleti tudást kellett elsajátítaniuk, hanem gyakorlati feladatokat kellett végrehajtaniuk.

- Mint az az órák közben és a tanácsadások alatt is újra és újra kiderül, a hallgatóknak szükségük van támogatásra a karriertervezésben. Egy segítő beszélgetés, egy pályaorientációs konzultáció, az önismeret fejlesztése sokat tud segíteni abban, hogy valaki tisztában legyen önmagával, a képességeivel, az erősségeivel és a gyengeségeivel. Éppen ezért a Karrierközpont tanácsadásai a vizsgaidőszak alatt is folyamatosak. A munkatársak várják a Debreceni Egyetem hallgatóit, hogy megmutassák az önéletrajzukat vagy a motivációs levelüket, ha bizonytalanok abban, megfelelő-e, vagy „csak” beszélgessenek arról, hogyan kell elkezdeni az álláskeresést, vagy éppen rátaláljanak a számukra legideálisabb karrierútra – tette hozzá Pogány Emese.

 

Sajtóiroda