Elismert szociális szakemberek

2017. június 06. - 11:23 Jószolgálati díjat kapott a Debreceni Egyetem két oktatója által alapított szervezet. A Periféria Egyesületet a hajléktalanokért végzett szociális munkáért díjazták.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított díjjal azokat a szociális területeken tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket tüntetik ki évről évre, akik áldozatos és példaértékű munkájukkal sokat tesznek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekért. Az idei Jószolgálat díjakat május 31-én ünnepélyes keretek között adták át a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét kategória győztesének, valamint a különdíjat a közönségszavazás nyertesének a Várkert Bazár Rendezvénytermében.

A díjazottak között volt a nyíregyházi Periféria Egyesület, amelyet a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának két korábbi szociális munkás szakos hallgatója, jelenlegi oktatója, Szoboszlai Katalin tanszékvezető főiskolai docens, az egyesület jelenlegi elnöke és Patyán László főiskolai docens, a szervezet első vezetője hozott létre a hajléktalanok segítésére az 1990-es években. Az egyesület ma már hátrányos helyzetű gyerekek támogatásával is foglalkozik, és több közös hazai illetve nemzetközi kutatási programot bonyolítottak már le a kar oktatóival és hallgatóival.

Sajtóiroda-TB