Sorsdöntő napok előtt a DEAC csapatai

2017. június 02. - 10:27 Az első osztályba jutás a tét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosárcsapatának, a férfi futsalosokra az NB II-es bajnokság döntőjének első mérkőzése vár, a focisták pedig a megye I. bajnoki címéért játszanak a pünkösdi hosszú hétvégén.
Kosárlabda
 
Egy győzelemre a feljutástól
 
Mint arról beszámoltunk, magabiztos, 21 pontos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a NB I/B döntőjének első mérkőzésén Veszprémben, így már csak egy győzelemre vannak az első osztályba való feljutástól a kosarasok.
 
– Nagyon jó csapat az ellenfelünk, nem véletlenül jutottak el a döntőig. Azt gondolom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, de azért az látszott, hogy nem engedhetünk ki egy másodpercre sem. Igyekeztünk betartani az előre megbeszélt utasításokat, és bár nem tudtuk teljesen a saját játékunkat játszani, a végére magabiztos győzelmet arattunk – vélekedett az odavágón 22 pontig jutó Szabó Miklós.
 
 
A DEAC számára sordöntő mérkőzést szombaton, 17 órától rendezik meg az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.
 
Futsal
 
A finálé első meccsét játsszák a férfiak
 
Miután a DEAC férfi futsalosai összesítésben 13-8-ra legyőzték a Rubeola FC Csömört, az egyetemi csapatra az NB II. bajnoki döntőjének első mérkőzése vár, melyet pénteken 19 órától vívnak a Szigetszentmiklós ellen a DESOK-ban. A tét igen komoly, hiszen a párharc végső győztese a 2016/2017-es futsal bajnoki szezon NB II-es aranyérmese lesz, amivel feljut az NB I-be. Az ezüstérmes osztályozót vívhat – azt egyelőre nem tudni, kivel, jelenleg a Fradi és a Bőny gárdája is esélyes az osztályozóra.
 
 
A hétfői mérkőzést a Csömör ellen mintegy 400 néző előtt játszották le a csapatok, Elek Gergő, a hazaiak edzője abban bízik, hogy a pénteki találkozóra is szép számmal kilátogatnak a szurkolók.
 
- Nagyszerű érzés volt olyan buzdítás mellett játszani, mint amit hétfőn kaptunk! Ezúton is köszönöm, köszönjük! Ha valaki szeretne tenni valamit ezért a csapatért,  jöjjön ki pénteken, általatok jobbak vagyunk – fogalmazott a mester.
 
A hölgyeknél is az NB I. a tét
 
Az egyetem női csapata az NB II-es bajnok Gyulai Amazonokkal vív kétmérkőzéses párharcot az NB I-ben maradásért. Szombaton idegenben játszik a DEAC, rá egy hétre következik a hazai visszavágó. A cívis gárda számára nem ismeretlen a gyulai együttes, hiszen ebben a szezonban már találkozott a két csapat a kupában: akkor a gyulaiak ejtették ki a debrecenieket.
 
- Nagyon várjuk az első összecsapást, és mindent elkövetünk, hogy jövőre újra NB I-es női csapata legyen a DEAC-nak. A kupában már találkoztunk a Gyulával, de azóta nagyon sok minden történt, ezért a korábbiak meccsek alapján egyetlen tényt emelünk ki: nem számítunk könnyű mérkőzésekre. Akik pályára lépnek, azok mindent meg fognak tenni a célunk elérése érdekében – hangsúlyozta Sólyom Attila edző.
 
A mérkőzés 18 órakor kezdődik Gyulán, a Városi Sportcsarnokban.
 
Labdarúgás
 
Az első helyért küzd a DEAC
 
A szezon utolsó bajnokiját játssza a Megye I-ben a DEAC együttese. A focisták a Téglási VSE-t fogadják szombaton 17 órától a Dóczy József utcai sporttelepen. A DEAC jelenleg a tabella első helyén áll, így a találkozón a bajnoki cím a tét. A debreceniek mögött csupán egyetlen ponttal lemaradó Nyíradony VVTK ugyanebben az időpontban játszik hazai pályán a Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E. - vel, így a szurkolóknak fél szemmel érdemes ezt a meccset is követniük.
 
 
Előrébb léphet a DASE
 
A szintén Megye I-ben játszó DASE Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémián lép pályára a Szövetkezetek SE ellen szombaton 17 órától. A két csapat között egy pont a különbség a vendég hajdúdorogiak előnyére, így egy hazai győzelem esetén a jelenleg tizedik helyen álló DASE eggyel előrébb végezhet a tabellán.
 
A DEAC II a Megye II. bajnokság utolsó mérkőzésére készül. A csapat a Debreceni Labdarúgó Akadémián lép pályára június 3-án, szombaton 17 órától a Nagyrábé Petőfi SK ellen.
 
A DEHÖK Sportbizottsága szombaton rendezi meg az I. Foci Napot az egyetemen. Lesz teqball és street football bajnokság is, amelyekre a sportreg.unideb.hu oldalon lehet jelentkezni pénteken 20 óráig. A nap záróeseménye a Bajnokok Ligája döntő lesz, amelyet a Koli Klubban kivetítve nézhetnek az érdeklődők. A BL-fináléban a 33-szoros olasz bajnok Juventus vív meg a 33-szoros spanyol bajnok Real Madriddal. További információk ide kattintva érhetők el.
 
Röplabda 
 
Egyetemi csapatok csapnak össze
 
Ezen a hétvégén rendezik meg a 2016/2017-es Röplabda MEFOB döntőjét a Tüskecsarnokban, ahol a Debreceni Egyetem csapata mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Testnevelési Egyetem és az előző év bajnokcsapata, a Kaposvári Egyetem jutott be.
 
A Debreceni Egyetem férfi röplabdásai az előző évi bajnoksághoz hasonlóan az Egri Egyetem  legyőzésével biztosították helyüket az idei döntőben.
 
A csapat 16:30-tól játssza első mérkőzését a BME együttesével, vasárnap 11 órától a Kaposvár ellen lépnek pályára a mieink, majd 15 órától a Testnevelési Egyetem gárdájával mérkőznek meg. Az előző két évben elért második, illetve harmadik helyezés után idén is a dobogós hely a cél Fodor Antalék számára.
 
Atlétika
 
Éremeső a MEFOB-on
 
Múlt hétvégén rendezték meg atlétikában a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). A Miskolci Egyetemen tartott versenyen a Debreceni Egyetemet összesen 9 hallgató képviselte, akik mindannyian kiválóan szerepeltek. Közülük két hallgatónak a duplázás is sikerült, azaz két versenyszámban is a dobogó legfelső fokára állhattak.
 
 
Kozák Luca bajnokságot nyert 100 m gátfutás és 100 m síkfutás versenyszámban, Juhász Balázs pedig 3000 m akadályfutásban és 5000 m síkfutásban. 
 
 
Rivasz Tóth Norbert és Szilágyi Réka gerelyhajításban nem talált legyőzőre. A dobó számok mellett magasugrásban Bakosi Péter remekelt, aki 2,10 m-es ugrásával megszerezte a győzelmet és bajnok lett. Ezen kívül Pápai Márton egy ezüst és egy bronzéremmel gazdagította az éremgyűjteményünket.
 
 
Eredmények:
 
5000 m férfi 
1.Juhász Balázs 1996 DE 14:43.38
2. Pápai Márton 1995 DE 1:41.50
4. Lendvai András 1998 DE 16:37.30
 
3000 m akadályfutás
1.Juhász Balázs 1996 DE 8:57.38
3. Pápai Márton 1995 DE 9:20.65
4. Lendvai András 1998 DE 9:26.56
 
Magasugrás férfi 
1.Bakosi Péter 1993 DE 2.10
 
Gerelyhajítás férfi 
1. Rivasz Tóth Norbert 1996 DE 79,67
 
Gerelyhajítás női
1. Szilágyi Réka 1996 DE 57,36
 
100 m női "A" döntő 
1. Kozák Luca 1996 DE 11.82
 
100 m gát (0,84) női döntő 13.30
1. Kozák Luca 1996 DE 
 
100 m férfi síkfutás
Tóth Áron 1998 DE 11.40
 
DEAC/Sajtóiroda