Egyetemi sportszakembert díjaztak

2017. május 31. - 15:00 A Magyar Atlétikai Szövetség Utánpótlásért plakettjét kapta meg Perényi Gabriella, a Debreceni Egyetem testnevelő tanára, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályának edzője.

Perényi Gabriella 2008 óta dolgozik a Debreceni Egyetem testnevelő tanáraként. Az oktatások túl aktívan részt vesz többek között atlétikai versenyek rendezésében, úszóversenyek lebonyolításában, valamint az atlétikai MEFOB koordinálásában.

2009 óta a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétika szakosztályának edzője is egyben, ahol számos gyerekkel ismertette és szerettette meg az atlétikát. Közülük az elmúlt években hatan kerültek be a korosztályos U16–os válogatottba. Legfőbb célja olimpián résztvevő, felnőtt versenyzőket nevelni tanítványaiból.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) Elnöksége a sportágban hosszú időn keresztül végzett odaadó és áldozatos munkájáért a „Magyar Atlétika Utánpótlásáért” kitüntetésben részesítette Perényi Gabriellát. Az elismerést május 27-én vette át a szakember a MASZ küldöttgyűlésén Budapesten.

- Nagyon jó, felemelő érzés, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége elismeri a munkámat. Az elmúlt hat év nem volt hiába, és következetesen tovább folytatjuk mindazt, amit elterveztünk! – nyilatkozta Perényi Gabriella.

Sajtóiroda-TB