Döntőben a férfi futsalosok

2017. május 30. - 10:01 Fordítani tudott a DEAC a félidei háromgólos hátrányról, végül 7-4-re nyert, így kettős győzelemmel búcsúztatta a Rubeola FC Csömör gárdáját. A debreceni együttes ellenfele a Szigetszentmiklós lesz a férfi futsal NB2 döntőjében.

Nagy várakozás előzte meg a DEAC férfi futsalosainak hétfő esti, sorsdöntő mérkőzését. A NB 2 helyosztójának első találkozóján a Debreceni Egyetem csapata idegenben 6-4-re verte a Rubeola FC Csömört, így elvette a csömöriek pályaelőnyét, s egy győzelemre került a döntőtől.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Vékei Nándor találatával már az 5. percben megszerezték a vezetést.  A vendégek – akiket egy sportszerű, lelkes szurkolótábor is elkísért Debrecenbe –, azonban nem estek össze, továbbra is igyekeztek nyomás alatt tartani a DEAC-ot. Ez olyannyira jól sikerült, hogy egy szerencsés találattal egyenlíteni is tudtak, majd a hazaiak zavartságát kihasználva Nehéz duplájával, illetve Miletics góljával 4-1-re elhúztak.

A félidőben Elek Gergő edző rendet tett a debreceni fejekben, s ennek ha nem is rögtön, de a második játékrész derekára meglett az eredménye. A 28. percben Pap Zsolt szépített, majd Jenei Ottó öngóljával az összesítésben már átvette a vezetést a DEAC. Ezek után sorra jöttek a debreceni gólok: előbb Kántor Tamás volt eredményes, majd Buka Bence duplázott, s bár egy büntetőt kihagytak a srácok, Kántor még egyszer beköszönt a végén, így kialakítva a 7-4-es végeredményt.

A DEAC 13-8-as összesítéssel jutott az NB2 döntőjébe, ahol a Romhányt búcsúztató Szigetszentmiklós lesz az ellenfele.

Debreceni Egyetemi AC - Rubeola FC CSÖMÖR 7 - 4 (1 - 4)

Sajtóiroda

Fotók: Koppányi Szabolcs