Sport minden mennyiségben

2017. május 29. - 14:04 A DEAC férfi kosárlabdázói már csak egy mérkőzésre állnak az első osztályba jutástól, a nők a 7. helyen fejezték be a szezont. A cheerleaderek országos bajnokok lettek a hétvégén, a férfi futsalosok pedig hétfőn küzdenek a döntőbe jutásért az NB2-ben.

Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a döntő első mérkőzésén Veszprémben, így a héten már a feljutásért játszhat. Berényi Sándor együttese taktikus játékkal, minden negyedet megnyerve végül 21 pontos sikert aratott az alapszakaszgyőztes otthonában. A két győzelemig tartó párharcban így 1-0-ra vezet a DEAC, szombaton 17 órától a bajnoki cím lesz a tét az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

- Először is szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóknak, hogy ilyen messzire is eljöttek szurkolni, sokat jelent ez a csapat számára. Az történt a meccsen, amire számítottunk, ellenfelünk szűk rotációval dolgozott, faultproblémákkal küszködtek, így végig kontrolláltuk a játékot. Ennek ellenére nem sikerült a saját tempónkat diktálni, ebben javulnunk kell a visszavágón. A győzelem kulcsai a festékből szerzett kosarak és a kulcsszituációban szerzett gyorsindítások voltak – értékelt Berényi Sándor vezetőedző.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71 – 92

 

Győzelemmel búcsúzott a szezontól a DEAC női kosárlabda csapata. A tavalyi eredményhez képest egy helyet javítva, a hetedik helyen végeztek az amatőr női NB1-ben, miután a szezonzárón legyőzték az Ajka kosarasait. Az idegenben elszenvedett hétpontos vereség után bizakodva léphettek pályára Szabó Rékáék, sőt a végére igazi örömjátékot mutatva magabiztos, 26 pontos sikert arattak a kissé elfáradt ellenféllel szemben.

- Nehéz meccsre számítottunk, de mindenképpen szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, és megszerezni a hetedik helyet. Sokáig pontatlanul játszottunk, nem azt csináltuk sem támadásban, sem védekezésben, amit előre megbeszéltünk, így megnehezítettük a saját dolgunkat. A győzelem kulcsa az volt, hogy az utolsó negyedben megtaláltuk a zónájuk ellenszerét, igyekeztünk gyorsindításokból pontokat szerezni, de felállt védelem ellen is okosan, eredményesen játszottunk. Gratulálok a lányoknak a hetedik helyhez, köszönöm a kitartó munkájukat, a szurkolóinknak pedig az egészéves támogatást – nyilatkozta Kovács Imre edző.

DEAC – Ajka 84-58

 

Futsal

Sorsdöntő mérkőzés vár a DEAC férfi futsalosaira: május 29-én, hétfőn 19 óra 30 perctől játsszák a DESOK-ban az NB2 helyosztó második mérkőzését a RUBEOLA FC CSÖMÖR ellen. Az odavágón, idegenben 6-4-re nyert a Debreceni Egyetem csapata. Aki hétfőn továbbjut, döntőt vív az NB2-ben a Szigetszentmiklós együttese ellen.

- A Csömörnek támadnia kell, ami sok energiát kíván, illetve azt, hogy nagyobb kockázatot vállaljon hátul. A taktikai tudásunk megvan hozzá, hogy ezt kezelni tudjuk, a megfelelő hozzáállás, az erő megfelelő beosztása lesz a két kulcsmomentum. A csapatból Pallai játéka a legkérdésesebb, Révai és Kasuba esélyesebb, hogy játszhat. Szentes-Bíró és Patócs a strandfoci válogatottal edz, míg Varga és Bun eltiltott lesz – összegzett a DEAC edzője, Elek Gergő.

 

Labdarúgás

A DEAC megye l-ben érdekelt csapata hazai pályán aratott győzelmet a hétvégén a Sárrétudvari KSE ellen.

- Nehéz meccs volt, abból következőleg, hogy múlt héten rangadót vesztettünk. Egy veszélyes csapattal játszottunk ma, de igazából az elsődleges cél az volt, hogy a három pontot begyűjtsük, s ez sikerült. Igaz, hogy voltak nehezebb periódusok a mérkőzés folyamán, de a kitűzött célt teljesítettük – mondta Sáfár László edző.

Debreceni EAC–Sárrétudvari KSE 4–2

 

A DASE is itthon játszott a fordulóban, de a három pontot a Polgár játékosai gyűjtötték be ezúttal.

- Ez a Polgár részéről az akarat diadala volt. Jövő héten megpróbáljuk szépen zárni az idényt – bizakodott a meccset követően Dér István edző.

DASE–Polgári VSE 1–2

 

A DEAC ll gólgazdag meccset játszott a megyei másodosztályú bajnokság hétvégi fordulójában, 6 gólt rúgtak a Csökmői SE otthonában.

– Magabiztos győzelmet arattunk egy lelkesen küzdő hazai csapat ellen, annak ellenére is, hogy mai játékunk nem közelítette meg eddigi tavaszi szereplésünket – fogalmazott Köstner Tamás megbízott edző.

Csökmői SE–Debreceni EAC II. 0–6

 

Be your player!

Izgalmakkal teli, fordulatos labdarúgó torna zajlott az egyetem Böszörményi úti campusán szombaton. Magyarország első „BE YOUR PLAYER” elnevezésű sportrendezvényén a résztvevők egy félidőt (6 perc) FIFA 2017 játékkal, egyet pedig élőben (8 perc) játszottak a műfüves pályán. A rendhagyó bajnokságra 22 csapat nevezett. Összesen 65 mérkőzést játszottak le, melyeken összesen 341 gól született: 97 a FIFA17 játékban, 244 pedig a pályákon.

A döntőben a Monorról érkezett PACSI-HÚS és a DEAC-os focistákkal tűzdelt Mexikói Flamengók csaptak össze. Az XBOX-on a Mexikói Flamengók győztek 1:0-ra, ezzel az eredménnyel vonultak a csapatok a pályára. A PACSI-HÚS mindent megtett a fordításért, de ez a bombaformában játszott Simon Zsolt vezérletével sem sikerült, végül 3:0-ás összesítéssel a Mexikói Flamengók emelhették a magasba a kupát és vihették haza a nagyértékű ajándékcsomagot.

Az egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete tervezi, hogy szeptemberben újra megrendezi a tornát a debreceni fiatalok számára, majd 2018-ban elindít egy egész országot felölelő rendezvénysorozatot 8-10 állomással.

 

Cheerleaders

Megnyerték a Magyar Bajnokságot a Debreceni Egyetem pomponosai! A UD Cheerleaders Győrben elért pontszámával egyúttal kvalifikálta magát a prágai Európa-bajnokságra.

Csapattagok: Antal Réka, Bendly Barbara, Bodnár Bettina, Geszti Brigitta, Heim Orsolya, Herczeg Dóra, Kéki Boglárka, Kalmár Zsófi, Kovács Tímea, Medgyesi Barbi, Szerencsi Zsuzsanna és Vékony Lilla.

 

Sajtóiroda/DEAC