„Izmoztak” a debreceni hallgatók

2017. május 24. - 13:34 A Debreceni Egyetem is versenybe szállt a Magyarország Legizmosabb Egyeteme címért. Egy napon át emelgették a súlyokat a hallgatók a Főépület előtt.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idén is folytatja a hallgatók rendszeres sportolását motiváló „Mozdulj rá!” kampányt. Ennek keretében hirdették meg a „Keressük az ország Legizmosabb Egyetemét!" elnevezésű versenyt a Szerencsejáték Zrt. együttműködésével.

A Magyar Sport Napjához igazított kihívás lényege, hogy melyik felsőoktatási intézmény hallgatói tudják a legtöbb súlyt megemelni az összlétszám arányában egy nap alatt. Ehhez egy-egy 2, illetve 4 kg-os kettlebellel kellett két kézzel emelve/tartva kell minél több guggolásból felállást elvégezni a vállalkozó kedvű diákoknak egy padlómatricán lévő lábnyomban állva.

A versenyre 27 felsőoktatási intézmény nevezett be. A Debreceni Egyetemen szerdán tartották meg az akciót, melyen csaknem háromszáz hallgató vett részt. Hogy ez mire lesz elég? Kiderül egy hónap múlva, az eredményhirdetésen. 

Sajtóiroda-TB