Siker futsalban, vívásban, tornában

2017. május 22. - 13:22 Magyar bajnok lett a DEAC U17-es lány futsal csapata vasárnap, a férfi futsalosok pedig hétfőn játszanak sorsdöntő mérkőzést az NB2-ben. A vívó Mihály Kata felnőtt válogatott lett a hétvégén, és a Kossuth Gyakorló tornászai is remekeltek.

Futsal

Az elődöntőben a PAFC, a fináléban pedig a házigazda Astra sem tudta megállítani a DEAC U17-es futsalos lányait, a kiváló szezont országos bajnoki aranyéremmel koronázták meg. A döntő első játékrészében Éles Réka és Horváth Petra is duplázni tudott, ráadásul az elődöntőhöz hasonlóan már nagyon korán magához ragadta a vezetést a Debreceni Egyetem együttese, ami lelkileg is sokat számított. A második félidőben éledezni kezdett ugyan az Astra, ám csak annyival lett szorosabb a meccs, hogy a mieink ne érezzék lefutottnak a találkozót. Az külön érdekesség, hogy a felnőtt szinten sokszoros bajnok Astra utánpótláscsapatát ilyen simán verte meg (egyébként az idényben nem először) a DEAC.

- Megérdemelten nyertünk a döntőben, irányítottuk a játékot, nem forgott veszélyben a sikerünk. Lendületes, szép támadásokat vezettünk. Szeretnék gratulálni a lányoknak, s bár több jó egyéni teljesítmény volt, igazából csapat szinten alkottunk nagyot. Öröm volt látni, hogy mindenki nagyon odatette magát ­– értékelt Szegedi Szabolcs vezetőedző.

ASTRA - DEAC 2-6 (0-4)

 

Hétfőn 19 órától játssza Csömörön a helyosztó első mérkőzését a DEAC férfi NB2-es futsal csapata – a tét az élvonalba kerülés, valamint a második vonal dobogós helyezései. A RUBEOLA FC az alapszakaszban a közép-keleti csoportban a harmadik helyen végzett, szorosan a két éllovas, a Dunakeszi és a Kecskemét mögött. Utána, a középdöntő szakaszában 10 meccséből 8-at megnyerve megelőzte riválisait és az élen végzett.

- Fizikálisan ugyanolyan intenzív terhelést kapnak az én játékosaim, mint a csömöriek. Viszont ők egy meccsel hamarabb lettek bajnokok, nekünk friss a csengeri eufória, így pszichésen nekünk jobb ez így! A taktikán ebben a szakaszban már nem szabad változtatni. A feladatunk, hogy olyan akarattal játszunk, mint Csengerben – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

A visszavágót egy hét múlva, május 29-én, hétfőn itthon, a DESOK-ban rendezik, a kezdési időpont a megszokottól eltérően 19.30 lesz.

 

Vívás

Bekerült a felnőtt női párbajtőr válogatottba a Debreceni Egyetem doktorandusza, Mihály Kata. A tehetséges sportoló a Tatán elért hétvégi eredménye után a második helyre lépett elő az országos ranglistán, közvetlenül az olimpiai bajnok Szász Emese mögé. Így a magyar csapat tagjaként indulhat három hét múlva a grúziai Európa-bajnokságon, a júliusi világbajnokságon Lipcsében, valamint utazhat az augusztusi Universiadéra Tajvanra. A hazai bajnokság harmadik helyezett ifjú vívója öt világkupán (Tallinban, Barcelonában, Olaszországban, Rióban és a budapesti Grand Prix-n) elért sikereivel kvalifikálta magát a válogatottba.

 

Torna

Három arany- és két ezüstérmet hoztak haza a Kossuth Gyakorló tornászai szombaton a 17. Balaton Kupáról. Első helyen végzett az I. korcsoportban a Kappelmayer Kitti, Ludman Eszter, Matkó-Terhes Gabriella, Szegedi Panna, Szigethy Dóra, Szigethy Lili és Szigethy Hédi alkotta csapat. Az egyéni versenyben Ludman Eszter aranyérmet szerzett, Matkó-Terhes Gabriella pedig a dobogó második fokára állhatott fel. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola a II. korcsoportban is érdekelt volt, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájával közösen indult tornászok a második helyen zártak. Az alakulatot erősítette az egyéni első helyezett Kőrösi Dalma, az ezüstérmes Nagy Blanka, továbbá Bulátkó Noémi is. Felkészítőik: Antal Mária, Molnár Gábor

Labdarúgás

Megtört a DEAC öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata a labdarúgó megye I-ben, vasárnap kikapott a csapat a Nyíradony VVTK otthonában.

– Rémálomba illően kezdtük a mérkőzést, mert rögtön az elején kaptunk egy gólt. Nem igazán tudtunk kibontakozni, az ellenfél néha talán túl kemény eszközöket is bevetve védekezett ellenünk, így abszolút nem kerültünk ritmusba. A játékosaim próbálkoztak, de úgy tűnik, fiatal koruk és tapasztalatlanságuk miatt az ilyen stresszes szituációkat még kissé nehezen tudják kezelni. Gyengéinket kihasználva nyerte meg a Nyíradony a mérkőzést – mondta Sáfár László vezetőedző.

Nyíradony VVTK–DEAC 2–0 (2–0)

 

A megye I-es bajnokságban érintett másik egyetemi alakulat, a DASE döntetlent játszott a szombati játéknapon Nagyhegyesen.

– A mérkőzés elején annyit kértem a fiúktól, hogy bátran játsszanak, mivel hét 17 éves és három 18 éves játékos is szerepet kapott, továbbá tudtuk azt, hogy egy jó erőkből álló és jól felkészített csapat otthonában fogunk szerepelni. Semmi okom nem lehet a panaszra, mivel minden tudásukat és erejüket beleadták ebbe a mérkőzésbe és megérdemelten hoztunk el egy pontot – dicsérte játékosait Dér István edző.

Nagyhegyes KSE–DASE 3–3 (1–1)

 

Sajtóiroda/DEAC