Közösségek hete a Műszaki Karon

2017. május 12. - 10:51 A Villamosmérnöki és Mechatronikai, valamint az Építőmérnöki Tanszék is bemutatkozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Műszaki könyvtárában rendezett Közösségek Hete keretében.

Az országos programsorozathoz – amelyet hagyományteremtő céllal idén először rendezett meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár – a DEENK Műszaki Könyvtára csatlakozott, azzal a céllal, hogy szorosabbra fonja kapcsolatát a Műszaki Karral, lehetőséget teremtve az ott működő közösségek bemutatkozására.

A Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszék programjában május 8-án Husi Géza tanszékvezető, a kar oktatási dékánhelyettese tartott beszámolót a világ vezető ipari kiállításán, az április 24-28. között rendezett Hannover Messe-n szerzett szakmai tapasztalatairól, emellett az érdeklődők a megismerhették a mechatronikához kapcsolódó ipari újdonságokat, innovációkat, valamint bepillanthattak a robotika világába is.

A program folytatásában május 10-én az Építőmérnöki Tanszéken belül működő, a hallgatók kezdeményezésére létrejött Kultúrmérnöki Műhely munkáját mutatta be Czédli Herta mentortanár, főiskolai docens. A rendezvényt a Fenntartható-e a fenntartható fejlődés? című előadás zárta a Műszaki Könyvtárban.

DEENK/Sajtóiroda