Vastaps Veszprémben

2017. május 11. - 12:59 Két produkcióval, George F. Walker Criminals in Love és Carlos Morton Brown Buffalo című darabjaival szerepelt az Angol-Amerikai Intézet “IEAS Theatre and Drama” együttese a 9. Országos Angol Nyelvű Dráma Fesztiválon.

A Veszprémben április 28-30. között rendezett három napos seregszemlén tizenhárom előadást mutattak be az ország különböző szegletéből, többek között Szombathelyről, Csopakról, Szegedről és Budapestről érkezett diákszínjátszók.

A nyilvános szakmai értékeléseken az IEAS két előadásáról az elismerés és a dícséret hangján szólt a négy színházi szakértőből (két színházi rendező, egy színházelméleti kutató és egy drámapedagógus) álló zsűri. Egyöntetűen lenyűgözőnek ítélték az előadásokat. Kiemelték a nagyszerű színészi alakításokat, a darabok tökéletes ritmusát és dinamikáját, a magas szintű nyelvtudást és az érthető közlést. Végül nagyra értékelték a mély gondolatiságú darabok kiválasztását is.

A megérdemelt szakmai siker részesei: Berecz Dorina, Bukonevszki Tamás, Kovács Tímea, Mihály Alexandra és Paku Yvette anglisztika, Tuza Máté amerikanisztika és Varga Péter pszichológia szakos hallgatók.

A darab rendezője, a diákszínjátszók felkészítője Lakó Zsigmond, az Angol—Amerikai Inézet óraadó oktatója.

Angol-Amerikai Intézet