A tehetséggondozás jubileuma

2017. május 10. - 16:00 Fennállásának jubileumát, 15. éves évfordulóját ünnepelte a közelmúltban a Debreceni Egyetem egyik tehetséggondozó bázisa, a Tormay Béla Szakkollégium.

A Böszörményi úti campuson május 3-án rendezett jubileumi eseményen a tanárvezetők és a hallgatók megemlékeztek a szakkollégium névadójáról, Tormay Béláról, az egykori Debreceni Agrártudományi Egyetem első igazgatójáról és arról, hogy munkássága milyen hatással van napjaink agrároktatására. Beszámoló hangzott el a megalakulásról és az azóta bejárt hosszú, sikeres útról, amely idő alatt a tehetséggondozó program a Debreceni Egyetem egyik legnagyobb szakkollégiumává nőtte ki magát.

- A műhely elsődleges céljának tekinti, hogy magas színvonalú képzéssel és szolgáltatással, az alap- és alkalmazott tudományok művelésével járuljon hozzá az agrártudományok szakemberképzésének fejlődéséhez – hangzott el az ünnepségen, amelyen köszöntőt mondott Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese, Pepó Péter professzor, a szakkollégium igazgatója és Nagy János professzor, a tudományos műhely egykori alapításának fő támogatója, aki segített visszaemlékezni a kezdeti lépésekre és kívánt sok sikert a további munkához.

Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja a szakkollégium és a kar szoros kapcsolatát, valamint együttműködését emelte ki beszédében.

Az esten a szakkollégium alumni hallgatói közül Tóth Norbert tanszéki mérnök tartott előadást élményeiről, emlékeiről, és arról, miként segítette szakmai pályafutását a szakkollégiumtól kapott támogatás.

Az ünnepségen búcsúzott tisztségétől Bodnár Karina Bianka, aki diákelnöki feladatát három éven át látta el.  

A jubileum alkalmából két kiadvány készült, amelyek közül az egyik a szakkollégisták tudományos eredményeit foglalja össze, a másik pedig egy folytatólagos történeti kiadvány az elmúlt 5 év eseményeinek bemutatásával.

Az eseményt a felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatásáról szóló „NTP-SZKOLL-16-0059 számú, Tudomány és tehetséggondozás az Agráriumban, a Tormay Béla Szakkollégium Jubileumi programjai” című pályázat támogatta.

Sajtóiroda